Doltar po odstopu s položaja v. d. direktorja urada vlade za narodnosti vztraja, da so v ozadju politični pritiski. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)
Doltar po odstopu s položaja v. d. direktorja urada vlade za narodnosti vztraja, da so v ozadju politični pritiski. Foto: Televizija Slovenija (zajem zaslona)

Janez Doltar pravi, da še nikoli do zdaj ni bil deležen takšnih obtožb – ne v službi ne pri svojem glasbenem udejstvovanju. "Nikoli, pa smo imeli vedno pevke, tudi po dve, nikoli se ni dogajalo. Ampak vedno, ko smo se dobili, ko smo šli na špil, ko smo šli na oder, ko smo prišli z odra, ko smo se poslovili, smo se objemali. Vedno," je dejal za Televizijo Slovenija.

In prav objemanje mu očita anonimna prijava na inšpektorat za delo, o kateri je prvi poročal POP TV. Med očitki je tudi drugo neprimerno dotikanje in naslavljanje z ljubkovalnimi imeni, kot so "ljubica" in "moje punce".

Sorodna novica Odstopil vršilec dolžnosti direktorja urada vlade za narodnosti Janez Doltar

Neprimerni komunikaciji z zaposlenimi je bila priča tudi predstavnica Društva Ključ. V dopisu, ki so ga oktobra naslovili na vlado, v društvu pišejo, da so skozi neverbalno komunikacijo, torej v fizičnih odzivih zaposlenih, prepoznali najmanj nelagodje in občutek ujetosti v neprimerni situaciji.

Objemanja Doltar ne zanika, a pravi, da objame "le človeka, ki mu to paše". Kot je dejal, se je zaposlenim takoj opravičil in jih vprašal, ali je njegovo ravnanje koga zmotilo. "In vsi so bili tiho. Jaz sem pričakoval, da bo kdo rekel," je dodal. "S tistim dnem nikoli več nikogar nisem objel na tem uradu. Razen naše tajnice, ki je pa tak sonček," je še povedal za Televizijo Slovenija.

Doltar: V ozadju so politični pritiski

Mesec: Prav je, da se je ob številnih obtožbah umaknil s položaja

"Težko rečemo 'ne' nekomu, ki je v nadrejenem položaju. Seveda ker to potegne za sabo neko izpostavljenost. Ni nujno, da bodo ljudje stopili na našo stran, da bomo dobili dovolj podpore," ob tem opozarja predsednica Društva SOS telefon Maja Plaz.

"Prav je, da se je Doltar ob številnih obtožbah umaknil s položaja. Spolno nadlegovanje ne sme imeti mesta nikjer, posebej ne v javnih institucijah, ki morajo biti družbi zgled," pa je v izjavi za javnost zapisal minister za delo Luka Mesec.