Janez Lavre je slovenjgraško bolnišnico vodil od leta 2007. Foto: BoBo
Janez Lavre je slovenjgraško bolnišnico vodil od leta 2007. Foto: BoBo

Na zdravstvenem ministrstvu so ob tem še zapisali, da bo "v povezavi z neprimernim javnim komuniciranjem direktorja" razrešitev predmet nadaljnjih postopkov.

Predsednik sveta bolnišnice Simon Jevšinek je za STA povedal, da z ustno podanim odstopom Janeza Lavreta uradno še ni seznanjen. Da pa pričakuje, če gre za odstop, da ga bo Lavre podal tudi pisno. Temu bi potem sledili nadaljnji postopki oz. imenovanje v. d. direktorja slovenjgraške bolnišnice.

Sporni tvit Janeza Lavreta je medtem skupaj z njegovim profilom izbrisan. Foto: Twitter
Sporni tvit Janeza Lavreta je medtem skupaj z njegovim profilom izbrisan. Foto: Twitter

Lavre se je pod plazom kritik znašel, ko se je prek zdaj že zaprtega računa na Twitterju odzval z neprimernimi in – tako za zdravnika kot direktorja – nesprejemljivimi zapisi, med drugim je enemu izmed uporabnikov grozil z neupravičenostjo do ventilatorja, če ga bo potreboval. "Moja komunikacija je bila skrajno neprimerna in hudo žaljiva, zato se vsem vpletenim še enkrat iskreno opravičujem," je v torek dejal Lavre.

Pojasnil je, da se je opravičil tudi predsedniku sveta zavoda Simonu Jevšinku, ministru za zdravje Tomažu Gantarju, na poziv je odgovoril tudi predsedniku bolnišnične etične komisije Frenku Krištofelcu in podal obžalovanje in opravičilo. Prav tako pripravlja opravičilo vsem zaposlenim, je še zapisal Lavre.

Jevšinek pa je že v torek od Lavreta zahteval, da pošlje pojasnilo vsem članom sveta zavoda in zaposlenim. Po Jevšinkovih besedah je Lavre neprimerno komunikacijo povezal s trenutno preobremenjenostjo zaradi epidemije covida-19. Lavre svoje odzive obžaluje, prav tako obžaluje, da je s tem okrnil ugled bolnišnice, je povedal Jevšinek.

Lavre je slovenjgraško bolnišnico vodil od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center Maribor. V preteklosti je bil član stranke NSi-ja, iz katere je po navedbah stranke izstopil pred enim letom.