Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Janša je zapisal, da se "od članov vlade RS enako kot povsod drugod v normalnem svetu pričakuje, da bodo promovirali domača podjetja, podjetnike in kmete, njihove izdelke in destinacije. Čim več, tem bolje." Pri tem je poleg imena Pivčeve navedel še imena predsednikov preostalih koalicijskih strank – prvaka SMC-ja in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ter predsednika NSi-ja in ministra za obrambo Mateja Tonina.

Ravnanje Aleksandre Pivec bo pod drobnogled sicer vzela Komisija za preprečevanje korupcije.

Da je bila Pivčeva 25. in 26. junija s svojo družino na povabilo podjetja Vinakras na Krasu, kjer je nastal tudi promocijski video, je v četrtek poročal spletni Dnevnik. To sproža vrsto pomislekov in tudi vzbuja sum korupcije, je ob tem zapisal časopis.

Ministrica je nato za POP TV pojasnila, da je bil prvi dan obisk zasebne narave in v zasebnem angažmaju, drugi dan pa je bila s službenim namenom gostja podjetja Vinakras. Udeležila se je več sestankov in zvečer odprla prenovljeno dvorišče kleti podjetja. "Nisem pa dolžna razlagati svojih zasebnih dejavnosti in dejavnosti svoje družine," je poudarila.