"Treba se bo zavedati, da smo ljudje lahko bodisi levi bodisi desni, takšni in drugačni, ampak vsi pa smo v prvi vrsti en narod – Slovenci. Na takšnem odnosu bo treba graditi politiko in vzdušje v naši državi," meni Gregor Bezenšek ml. Foto: Gregor Bezenšek ml.

"Nikoli nisem bil in tudi zdaj nisem v nobeni stranki, niti nimam nobene strankarske podpore ali podpore kakršnih koli političnih, gospodarskih ali drugih vplivnih krogov. Sem torej popolnoma neodvisen kandidat," je v sporočilu za medije ob napovedi kandidature za predsednika republike sporočil glasbenik Gregor Bezenšek ml.. Na vprašanje, ali bi, če bi se katera od političnih strank prepoznala v njegovih idejah, sprejel njeno podporo, je odgovoril, da ne želi biti del obstoječega političnega okolja, ampak želi biti most med vsemi poli in skupinami.

V sporočilu za javnost je zapisal, da je predstavnik malega človeka in da ima pri kandidaturi vso podporo družine in najbližjih. Kot je zapisal, je ob napovedi svoje kandidature na družabnih omrežjih takoj prejel zelo veliko podporo, kar ga navdaja z občutkom, da je naredil pravi korak. Za MMC je dodatno pojasnil, da bo podpise za vstop v predsedniško tekmo zbiral s kampanjo na terenu in po družbenih omrežjih.

"Za kandidaturo za predsednika Republike Slovenije sem se odločil zato, ker sem velik domoljub in gojim neizmerno ljubezen do naše dih jemajoče države Slovenije. Že dolgo časa me boli to, da smo v državi tako razdeljeni, razklani, oziroma po domače povedano, skregani med sabo. Tako ne gre več naprej," je zapisal Bezenšek, ki poudarja, da želi razkol zmanjšati in delovati povezovalno ter biti predsednik vseh državljank in državljanov.

Kandidaturo doslej uradno predstavile tri ženske

Sorodna novica Golob o kandidaturi Marte Kos: "Nastopil je čas za predsednico Slovenije." SD s svojim kandidatom.

Da se bodo potegovale za predsedniško mesto, so doslej uradno napovedale in predstavile tri kandidatke – pravnica Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka Nina Krajnik in kandidatka Gibanja Svoboda Marta Kos. Bezenšek je ob tem dejal, da ga veseli, da "za predsedniški položaj zdaj kandidira veliko močnih žensk". Sam sicer ocenjuje, da "za predsedniški položaj niso bistvene politične izkušnje, ampak da so najpomembnejši posameznikov temelj za vodenje države srčnost, čut za sočloveka, dobrota, visoka morala, spoštljivost, resnost, delavnost, pripadnost, pripravljenost se učiti od vseh, odločnost in sposobnost sprejemanja pravih odločitev skozi zdrav razum, visoko etiko in zdravo kmečka pamet".

Poudaril je, da se bo še posebej zavzemal za najšibkejše in najranljivejše v družbi, posebno mesto pa bo kot glasbenik dal tudi umetnosti in kulturi. Kot napoveduje, bo podrobnosti svoje kandidature v prihodnjih dneh predstavil tudi na tiskovni konferenci.