Katjo Šeruga so izbrali za odgovorno urednico Večera. Foto: STA
Katjo Šeruga so izbrali za odgovorno urednico Večera. Foto: STA

V Časopisno-založniškem podjetju Večer so pred dnevi objavili razpis za mesto odgovornega urednika, na katerega so se prijavili trije kandidati. Direktor Jure Struc je nov mandat odgovornega urednika ponudil Katji Šeruga, ki bo to funkcijo začela opravljati 10. novembra, poroča Večer.

Ta tudi piše, da je zastopstvo uredništva direktorju predlagalo izbiro kandidata iz vrst zaposlenih, vendar se direktor Struc ni odločil za to možnost. Kot je zapisal v obrazložitvi, meni, da bo organizacijske in vsebinske spremembe uspešneje izpeljala oseba, ki v zadnjih letih ni bila zaposlena na Večeru.

Novinarji izbrali Pušenjaka
Novinarski kolektiv je sicer pred končno izbiro ocenil, da bi bil najboljša izbira kdo izmed novinarjev Večera. "Ne le zaradi finančne stiske in našega prepričanja, da Večer lahko izvleče iz krize nekdo, ki hišo dobro pozna, temveč, kot smo že večkrat poudarili, tudi zaradi našega vedenja, da v Večeru nedvomno so ljudje, ki uživajo polno zaupanje zaposlenih."

Na razpis za odgovornega urednika Večera sta se prijavila tudi njihova sodelavca, ki sta pred novinarskimi kolegi predstavila svoj pogled na urejanje časopisa in vlogo odgovornega urednika. Po razpravi so, tudi zato, da bi direktorju olajšali izbiro, člani uredništva znotraj hiše opravili posvetovalno anketo in nato enotno podprli Dejana Pušenjaka, ki je dobil kar 71 odstotkov glasov.

A direktor je predlagal drugo kandidatko. Šerugova jim bo zdaj predstavila svoj program, mnenje, ki ni zavezujoče, pa bodo novinarji podali do 6. novembra.