Marko Bošnjak. Foto: TV Slovenija
Marko Bošnjak. Foto: TV Slovenija

Službo bo dobil za pet let, in sicer kot namestnik direktorja Mitje Bobnarja s skoraj štiri tisoč evri bruto plače plus dodatki. Ker se osebno poznata, Bošnjak je bil celo mentor pri diplomski nalogi direktorja zavoda, je primer že vzela pod drobnogled Komisija za preprečevanje korupcije.

Direktorja zavoda Mitjo Bobnarja je prejšnja vlada imenovala konec januarja, in to tik preden je tedanji predsednik vlade Marjan Šarec odstopil, in sicer na predlog tedanje ministrice za delo Ksenije Klampfer, in sicer za obdobje petih let, torej do leta 2025. Iz zavoda so nam poslali sporočilo, kjer navajajo, da so kadrovski postopek vodili v skladu z veljavno zakonodajo. Da je bila javna objava v vseh območnih službah zavoda od 6. maja, rok za prijavo pa čez en teden, 14 maja. Službo je dobil za določen čas – od sobote, prvega avgusta, do konca mandata generalnega direktorja, torej pet let.

Uvrščen je v 57. plačni razred, z osnovno plačo 3960,02 evra in dodatek za magisterij. Po zagotovilih generalnega direktorja Bošnjak ni soavtor njegovega diplomskega dela, pač pa je bil njegov mentor.

Zakaj je zaposlil nekdanjega viceguvernerja Marka Bošnjaka, direktor zavoda očitno v kamero ne želi odgovarjati, saj so nam z zavoda sporočili, da je ta teden odsoten in zadržan.

Tudi Marko Bošnjak se na poslano sporočilo ni odzval. Protikorupcijska komisija pa je na podlagi medijskih objav že uvedla predhodni preizkus, da bi preverila, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije. Novo zaposlitev Bošnjaka je sicer prvi razkril Požareport.