Direktor NIJZ-ja Milan Krek je pozabil na zaščitno masko. Foto: Zajem zaslona
Direktor NIJZ-ja Milan Krek je pozabil na zaščitno masko. Foto: Zajem zaslona

V pogovoru za TV Slovenija je Milan Krek dejanje potrdil in obžaloval. Rekel je, da je bil utrujen in da ni nikogar ogrožal. Po pričanju nekaterih očividcev pa se ni zgodilo prvič, da bi bil Krek pri njih brez maske.

Krek se je sicer pred kratkim v oddaji Tarča zelo zavzel za spoštovanje ukrepov: "Treba se je začeti učiti, da se tiste stvari, ki se sprejmejo, tudi spoštujejo". Tako je direktor NIJZ-ja še pred kratkim gledalce nagovarjal k upoštevanju vseh sprejetih ukrepov.

A očitno je na enega izmed odlokov v četrtek pozabil. Na bencinski črpalki je najprej brez maske točil gorivo, se brez maske namenil proti poslovalnici, brez maske vstopil v poslovalnico, nato pa se je odpravil do avtomobila in si masko nadel.

Krek: Vrnil sem se v avtomobil in plačal z masko

"Medtem ko sem točil gorivo, res nisem uporabil maske, na pol poti, ko sem šel plačat gorivo, sem se obrnil in šel po masko v avtomobil ter gorivo plačal z masko. Trudim se, da sem pri uporabi maske dosleden, tako kot to dela večina prebivalcev Slovenije. Napako obžalujem in še naprej se bom trudil masko nositi dosledno, saj varuje moje in življenje vseh drugih," je v svoj zagovor povedal Krek.

Po besedah zaposlenih na bencinski črpalki je sicer v njihove prostore že nekajkrat vstopil brez maske. "Če govorim o tej konkretni črpalki, me nihče ni nikoli opozoril, da ne nosim maske, ker sem jo vedno nosil," je Krek zanikal navedbe.

Vlada je odlok, ki določa, da je nošenje maske v rdečih regijah obvezno tudi na prostem, sprejela 14. oktobra.

Krek brez maske točil gorivo