ŠOS je uporabo mobilnega telefona za koriščenje subvencije pri študentskem obroku kot najboljšo rešitev izbral v mandatu bivšega predsednika Danijela Bandlja. Foto: MMC RTV SLO
ŠOS je uporabo mobilnega telefona za koriščenje subvencije pri študentskem obroku kot najboljšo rešitev izbral v mandatu bivšega predsednika Danijela Bandlja. Foto: MMC RTV SLO

Predkazenski podtopek vodi oddelek za gospodarsko kriminalteto ljubljanske policije, a na ljubljanski policijski upravi zaradi nadaljnjih postopkov in varovanja postopka več informacij ne morejo posredovati.

Šobova je z dokumenti seznanjena
Predsednica ŠOS-a Katja Šoba je z dokumenti seznanjena in pravi, da bodo policiji posredovali vse, kar je zahtevala.

ŠOS je uporabo mobilnega telefona za koriščenje subvencije pri študentskem obroku kot najboljšo rešitev izbral še v mandatu nekdanjega predsednika Danijela Bandlja, pogodba z Margentom pa je bila podpisana v mandatu zdajšnje predsednice.

Rešitev je bila izbrana na podlagi anket
Bandlju ni jasno, kaj pravzaprav policija preiskuje, saj so bili vsi speljani postopki javni. Meni, da se je vse, kar je predsedstvo imelo z izborom, končalo spomladi 2009, ko so rešitev izbrali kot najboljšo na podlagi rezultatov anket. Priznava pa, da je videl le rezultate anket, samih anket pa ne.

Za vpogled v dokumentacijo v zvezi z elektronizacijo je zaprosila tudi informacijska pooblaščenka. Sprva so ji vpogled zavrnili, Katja Šoba, ki je trenutno vršilka dolžnosti predsednice, saj ji je potekel mandat, novega predsednika pa še niso izvolili, je v četrtek povedala, da bo pooblaščenka v petek obiskala ŠOS in ji bo na voljo vse, kar bo želela pregledati.

MSi je že prej opozarjal na nepravilnosti
V Mladi Sloveniji, podmladku NSi, ki so že v času poteka razpisa ŠOS opozarjali na nepravilnosti pri poslu, pričakujejo, da "bodo danes kriminalisti le spoznali, da je bila elektronizacija študentske prehrane izvedena po nareku podjetja Ultra, v kateri ima solastniški delež tudi minister Gregor Golobič, in da je šlo za korupcijo". Opozarjajo še, da imajo študentje odslej možnost vpogleda v vse dokumente ŠOS-a in pričakujejo, da bo ŠOS javnosti pokazal pogodbo s Margentom.