Boštjan Lindav. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Boštjan Lindav. Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Na ministrstvu za notranje zadeve so za Slovensko tiskovno agencijo (STA) pojasnili, da je ministrica Tatjana Bobnar Lindava predlagala za direktorja policije s polnim mandatom, a imenovanje ni bilo uvrščeno na dnevni red vlade. Zato so naknadno predlagali podaljšanje funkcije vršilca dolžnosti, da se ne bi morebiti zgodilo, da bi policija ostala brez vodstva.

Vlada je nekdanjega direktorja uprave kriminalistične policije kot v. d. direktorja policije imenovala na ustanovni seji 1. junija. Na nedavnem razpisu za generalnega direktorja policije pa je bil edini kandidat.

Fefer bo vodil Obveščevalno-varnostno službo MORS-a

Ministrstvo za obrambo. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Ministrstvo za obrambo. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Vlada je na položaj generalnega direktorja Obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo za obdobje petih let imenovala Andreja Feferja, ki je do zdaj to funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti.

Na ministrstvu za obrambo pa so v sporočilu za javnost zapisali, da je Fefer na ministrstvu za obrambo od leta 1996 opravlja različne dolžnosti s področja varnosti in s tem povezanimi ukrepi. V času procesa vstopa Slovenije v zvezo Nato je dejavno sodeloval pri zagotavljanju primarnih varnostnih ukrepov za vzpostavitev in povezavo v komunikacijsko-informacijsko omrežje zveze Nato.

V vseh letih dejavnega dela v nacionalnovarnostnih strukturah države je koordiniral delovne procese na različnih področjih dela in aktivnosti službe in sodeloval s tujimi partnerskimi službami in mednarodnimi organizacijami ter si tako pridobil številne izkušnje in znanja, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Kadrovanje na direktoratu za logistiko

Vlada je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja direktorata za logistiko na ministrstvu za notranje zadeve imenovala Bojana Bučinela, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, torej najdlje do 1. junija 2023, so po seji vlade sporočili z notranjega ministrstva.

Na položaj generalnega sekretarja ministrstva za obrambo je vlada imenovala Marka Lovšeta, mandat traja pet let. Lovše je to funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti od 2. junija.
Lovše je bil vrsto let zaposlen v Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje, kjer je opravljal različne dolžnosti na področjih logistike, opremljanja, financ in odnosov z javnostmi.

Od leta 2018 je bil med drugim svetovalec predsednika vlade za odnose z javnostmi, pozneje vodja kabineta ministra na ministrstvu za finance in nazadnje sekretar v generalnem sekretariatu ministrstva za finance. Je tudi član Upravnega odbora Sklada za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško, so še dodali.