Polovica mestnih svetnikov SLS-a naj bi razmišljalo o odstopu. Foto: RTV Slo
Polovica mestnih svetnikov SLS-a naj bi razmišljalo o odstopu. Foto: RTV Slo

Po besedah mestnega svetnika Petra Božiča se pred volitvami novega vodstva ljubljanskega LDS-a, ki bodo v torek, v svetniški skupini pojavljajo resna razhajanja. Kot glavni razlog Božič navaja neuresničevanje projektov na lokalnem nivoju, pa tudi nezadovoljstvo s prodajo banke SIB.

LDS ima v mestnem svetu 14 svetnikov. Po neuradnih podatkih naj bi zaradi sporov znotraj mestnega odbora o izstopu razmišljala kar polovica. Za koga gre, Božič uradno ni želel govoriti.

Povedal pa je, da so se predstavniki svetniškega kluba LDS-a danes sestali s predsednikom stranke Antonom Ropom, kjer so skušali zgladiti nesoglasja, vendar do dogovora ni prišlo.

Nesoglasja znotraj mestnega odbora LDS-a naj bi se po pisanju medijev pojavljala tudi zaradi volitev, na katerih bodo v torek poleg predsednika in podpredsednikov izbirali tudi svet stranke na mestnem nivoju.

Za zdaj za mesto predsednika kandidirajo podžupan in sedanji predsednik Slavko Slak, nekdanji minister za informacijsko družbo Pavle Gantar in svetnik Stane Pejovnik, ki pa naj bi resno razmišljal o umiku kandidature. Po nekaterih neuradnih napovedih naj bi imel Slak mesto predsednika že zagotovljeno.