V ljubljanskem LDS-su se bodo osredotočili na mestni svet, nosilec liste bo Slavko Ziherl (na sliki levo). Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
V ljubljanskem LDS-su se bodo osredotočili na mestni svet, nosilec liste bo Slavko Ziherl (na sliki levo). Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Član stranke in minister za pravosodje Aleš Zalar je pojasnil, da se bodo v stranki osredotočili predvsem na kakovost liste za ljubljanski mestni svet. Nosilec njihove liste bo Slavko Ziherl, sicer podpredsednik stranke, pa tudi podpredsednik mestnega odbora LDS.
Lastnega županskega kandidata ne bodo predstavili, je dejal Zalar, ker je dosedanji župan Zoran Janković dobro pokril večino njihovega programa. Danes so tudi soglasno izbrali kandidate za svete četrtnih skupnosti.

"Odločili smo se, da vso pozornost namenimo kakovostni listi kandidatov za mestni svet, ker računamo, da se bodo letošnje lokalne volitve pravzaprav odločale v konkurenci med listami kandidatov za mestni svet in manj glede konkurence za župana," je odločitev pojasnil Zalar.

Trenutno znana lista LDS-ovih kandidatov za ljubljanski mestni svet:
Slavko Slak
- dosedanji vodja svetniškega kluba
Barbara Rajgelj - profesorica na FDV-ju
Sonja Kralj Bervar - kulturna strokovnjakinja
Jožef Kunič - diplomat
Bojko Bučar - profesor na FDV
In še: Ana Marija Šalehar Stupica, Božidar Flajšman, Darko Štrajn in številni drugi.


"Z Jankovićem smo korektno sodelovali"
Po Zalarjevih besedah je program Liste Zorana Jankovića v veliki meri povzemal enake vsebine programa LDS na prejšnjih lokalnih volitvah. Ta program je župan v pretežni meri tudi izpolnil, LDS-ovi mestni svetniki pa so bili zadovoljni s korektnim sodelovanjem župana, je izjavil Zalar.
"Ne delamo si utvar, da ne bo prihajalo do razlik, ampak načelno podporo Liberalne demokracije gospod Janković ima," je sklenil.