Mag naj bi prešel pod okrilje Dela, njegov urednik Danilo Slivnik pa je bil predlagan za člana nadzornega sveta. Foto: RTV SLO
Mag naj bi prešel pod okrilje Dela, njegov urednik Danilo Slivnik pa je bil predlagan za člana nadzornega sveta. Foto: RTV SLO
Danilo Slivnik
Vsi pogodbeni dokumenti so dogovorjeni, zdaj se pripravlja podpis pogodbe, je povedal Slivnik. Foto: RTV SLO

Po Slivnikovih besedah se zdaj dogovarjajo le še o izvedbi, kar pa naj bi se zgodilo v nekaj dneh, če bodo obveljali vsi dogovori.

Mag bo ostal takšen, kakršen je in bo neodvisna Delova izdaja. Ostal bo popolnoma samostojen, v njem pa bodo ostali tudi vsi zaposleni. Slivnik ni želel govoriti o finančnem delu pogodbe. Pivovarna Laško in KD Group sta odločno zanikala namigovanja o prodaji 25-odstotnega deleža pivovarne v Delu KD Groupu.

Politični pritiski?
Kot je znano, je nadzorni svet Dela v petek potrdil Janija Virka za novega odgovornega urednika Dela, ki bo na tem mestu zamenjal Darijana Koširja. Predsednik nadzornega sveta Robert Šega je na seji predlagal razširitev dnevnega reda še na točko imenovanja Danila Slivnika za člana nadzornega sveta, kar pa je druge nadzornike presenetilo.

Delovi novinarji so potezo označili za politični pritisk, predstavnica zaposlenih v nadzornem svetu Ženja Leiler pa je povedala, da sta bila dva nadzornika na seji proti odločanju o imenovanju Slivnika, ker je bil predlog nenapovedan, po njenih informacijah pa o tem ni bila obveščena niti uprava.