Franc Žnidaršič je pojasnil, da se bodo o podpori odločili do glasovanja v DZ-ju. Foto: BoBo
Franc Žnidaršič je pojasnil, da se bodo o podpori odločili do glasovanja v DZ-ju. Foto: BoBo
Pahor ne bo zvijal rok za svoje preživetje

Nepovezani poslanci so na današnjem sestanku pričakovali odgovore glede nadaljnjih ukrepov vlade, ki jih bo sprejela v primeru zaupnice. Pahor jih je s tem seznanil okvirno, ne pa tudi podrobno, pravi vodja nepovezanih poslancev Franc Žnidaršič.

Na vprašanje, ali jim to zadostuje za podporo zaupnici, odgovarja, da bo njihova odločitev glede tega dozorela do glasovanja, ki bo predvidoma 20. septembra. Je pa Žnidaršič glede vprašanja, ali Pahor lahko že računa na njihovo podporo, povedal, da do glasovanja ni mogoče "z ničimer računati".

Današnjega sestanka se sicer ni udeležil nepovezani poslanec Andrej Magajna, ki podporo zaupnici pogojuje. Kot je dejal, mu vlada na njegova programska pričakovanja ni odgovorila, zato tudi zaupnice ne bo podprl.

Pričakuje pojasnila o sestanku
Magajna je za STA pojasnil še, da se s premierjem Pahorjem osebno ne bo sešel, dokler mu ne bo pojasnil okoliščin sestanka, ki so se ga po njegovih besedah oktobra lani udeležili predsedniki koalicijskih strank z izjemo prvaka Zaresa Gregorja Golobiča.
Na tem sestanku naj bi se, pravi Magajna, dogovorili, kako bi ga "disciplinirali" glede zakona o RTV-ju. To srečanje Magajna ocenjuje kot "poskus političnega uboja".

Glasovanje o zaupnici se sicer vse bolj približuje, vse bolj napeto pa je tudi preštevanje poslanskih glasov, ki bodo vlado podprli. Podporo so za zdaj napovedali le v koalicijskem SD-ju in LDS-u, medtem ko so jo že vnaprej odrekli v SDS-u, SLS-u, Zaresu in DeSUS-u, pa tudi poslanec italijanske narodne manjšine Roberto Battelli ter Magajna.

Pahor ne bo zvijal rok za svoje preživetje