Foto:
Foto:

Burnač namreč prihaja iz stranke SLS - Županova lista, proti kateri so se vstajniki borili. Zato so ogorčeni in presenečeni nad izvolitvijo, predvsem pa, da ga je za mesto direktorja predlagal "vstajniški" župan.

Ob tem poudarili, so že 5. maja poslali dopis županu, s predlogom, da se del rebalansa proračuna, namenjenega za Festival Lent, nameni za socialno ogrožene družine propadle Mariborske livarne, a do danes od župana še niso dobili odgovora. Dobili pa so neuradno informacijo, da se bodo socialno ogrožene družine lahko udeležile festivala brezplačno, a po njihovem mnenju socialno ogrožene družine Festivala Lent ne potrebujejo.

"Proti takšnemu načinu reševanja mariborskih podjetij in proti zaposlovanju ljudi, ki so blizu župana, ostro protestiramo," je zapisal odbor Vseslovenske ljudske vstaje Maribor v sporočilu za javnost in ob tem javnost povabili, da se v soboto opoldne udeleži velike delavske vstaje, ki bo na trgu Svobode v Mariboru. Shoda se bodo udeležili delavci slovenskih podjetij, brezposelni in vsi drugi. Delavci bodo pred političnimi strankami in zaprtimi trgovinami ter bankami, ki so povzročile krizo, simbolično prižgali tudi sveče.

Župan se je odzval preko facebooka
Fištravec se je na očitke dela vstajnikov odzval na Facebooku, kjer je izrazil presenečenje nad izjavo odbora, ki naj bi bil vstajniška skupina pod imenom VLV Maribor. Po njegovih podatkih gre pri VLV za skupino, ki je vodena iz Ljubljane in predvideva, da ne more govoriti v imenu vseh vstajnikov.

Mariborski župan tudi obžaluje, da posamezniki, zbrani v tej skupini, nasprotujejo imenovanju najbolj primernega kandidata za vodenje Mariborskega vodovoda, sami pa na razpis niso prijavili nikogar. Na razpis za direktorja sta se prijavila le dva kandidata, ki sta ustrezala razpisnim pogojem.

"Kot župan moram delovati v dobro Maribora, zato sem se odločil predlagati tistega, ki je svoje delo že doslej opravljal kakovostno in uspešno, čeprav se z njim politično ne ujemam," je še zapisal Fištravec.