Nesreča pri delu je bila usodna za 51-letnega moškega. Foto: BoBo
Nesreča pri delu je bila usodna za 51-letnega moškega. Foto: BoBo

Po informacijah mariborskih policistov se je nesreča pri delu zgodila v ponedeljek okoli 14.25 na cestnem gradbišču na Ljubljanski cesti v Spodnjih Hočah v bližini tamkajšnjega bencinskega servisa.

V času nesreče je bil desni prometni pas ceste (gledano iz smeri Slivnice proti Bohovi) zaprt za promet zaradi gradbenih del na vozišču. Tik pred nesrečo je po gradbišču regionalne ceste zaradi dela v smeri Slivnice vzvratno vozil 31-letni voznik tovornega vozila.

Istočasno je na istem prometnem pasu dela opravljal tudi 51-letni delavec drugega podjetja, ki je prestavljal prometne stožce, ki so označevali rob zaprtega prometnega pasu. Moški je hodil ob robu pasu in bil s hrbtom obrnjen proti tovornemu vozilu, ki se mu je vzvratno približevalo. V nadaljevanju je voznik z zadnjim levim delom tovornega vozila trčil vanj, zaradi česar se je 51-letnik opotekel in padel. Tovorno vozilo pa ga je nato z zadnjimi levimi kolesi obeh zadnjih osi tovornjaka prevozilo. Ob tem se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Kraj nesreče sta si ogledala dežurni preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča in dežurna okrožna državna tožilka. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je preiskovalni sodnik odredil nekatera nujna preiskovalna dejanja, nato pa pregled prepustil policiji.

Okrožna tožilka pa je kriminalistom podala usmeritev, naj zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu.