Foto: BoBo
Foto: BoBo

NSi je zaključil evidentiranje kandidatov za prihajajoče evropske volitve. Med evidentiranimi kandidati sta tudi aktualna poslanca NSi-ja Janez Cigler Kralj in Jernej Vrtovec ter predsednik stranke Matej Tonin, ki je k oblikovanju skupne kandidatne liste povabil tudi SLS in Platformo sodelovanja pod vodstvom poslanca SDS-a Anžeta Logarja. Odločitev o sodelovanju s katerim od potencialnih partnerjev v boju za poslanska mesta v Evropskem parlamentu v NSi-ju pričakujejo najpozneje v začetku oktobra.

Takrat je pričakovati tudi končno odločitev o možnosti ponovne kandidature Ljudmila Novak, ki je že dejala, da ne bo kandidirala na morebitni skupni listi z Logarjem.

Ostajajo pa v NSi-ju enotni, da bodo evropske volitve prihodnje leto, tudi glede nepredvidljivih geopolitičnih razmer, ene pomembnejših, zato kot ključno ocenjujejo, da se NSi nanje poda z najboljšimi možnimi kandidati.

Na dvodnevnem posvetu vodstva NSi-ja v Portorožu sicer beseda teče tudi o vladnih ukrepih za odpravo posledic nedavnih poplav, pri čemer so v stranki kritični do njihove učinkovitosti. Zadržani so tudi do tega, da se ob tem obeta zastoj oziroma zamik nekaterih drugih projektov.