Opravljanje gostinske dejavnosti je dovoljeno le od 6. ure pa do 22.30. Foto: BoBo
Opravljanje gostinske dejavnosti je dovoljeno le od 6. ure pa do 22.30. Foto: BoBo

Pol ure časa bodo imeli gostje na voljo, da zapustijo lokale, v katerih strežejo "le preproste jedi, pijače in napitke", kot so kavarne, slaščičarne, okrepčevalnice ali bari, do dodatne ure pa bodo imeli čas, da zapustijo gostinske obrate, v katerih strežejo tudi zahtevnejše jedi, kot so restavracije, gostilne ali kmetije, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada sprejela predlog petega protikoronskega svežnja in zakon o demografskem skladu

Vladni govorec, veleposlanik, Jelko Kacin je na novinarski konferenci o aktualnem dogajanju, povezanim z novim koronavirusom poudaril: "Gostov ni treba poditi oz. metati iz lokala." Ob tem je dejal, da so s spremembami sledili predlogom gostinskega sektorja in odlok "naredili bolj življenjski".

Časovna omejitev do 22.30 pa se ne nanaša na samo pripravo in dostavo jedi in pijač, dejavnosti strežbe jedi in pijač v sobe oziroma v druge oblike nastanitvenih enot, kot so npr. apartmaji. Prav tako se te omejitve ne nanašajo na osebni prevzem jedi in pijač.

Nespremenjen pa ostaja člen odloka, ki določa, da ostajajo diskoteke in nočni klubi zaprti.

22.30 je odbila, zadnja "runda" bi gostince lahko pogubila