Kot je povedal notranji minister Aleš Hojs, bo še enkrat premislil o svoji odločitvi. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Kot je povedal notranji minister Aleš Hojs, bo še enkrat premislil o svoji odločitvi. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

"S svojim odstopom sem 15 minut pred to novinarsko konferenco obvestil predsednika vlade. Predsednik vlade je sprejel moj nepreklicni odstop," je 30. junija minister za notranje zadeve Aleš Hojs ob hišnih preiskavah zaradi nabave zaščitne opreme, kot je sam dejal, sprejel politično odgovornost. A ker državni zbor v poslovniškem roku ni prejel premierjevega obvestila o Hojsovem odstopu, ta za zdaj ostaja notranji minister.

Sorodna novica Odstopila notranji minister Hojs in direktor policije Travner

"Kuverta aktualnega ministra gospoda Hojsa, v kateri je njegov odstop, je še zaprta. Jaz je še nisem odprl. Sem mu tudi rekel, da ga prosim, da naj počaka s to odločitvijo, naj še enkrat premisli, čeprav je takrat rekel, da se ne bo," je v pogovoru za TV Slovenija pojasnil premier Janez Janša.

Kot je danes povedal Hojs, bo res še enkrat premislil o svoji odločitvi. "Moram reči, da sem to njegovo gesto vzel resno, vsekakor bom v naslednjih dveh, treh dneh o tem temeljito premislil, že danes pa lahko rečem, da bom to gesto sprejel vsaj do moje interpelacije," je napovedal notranji minister.

"To ste vi poročali, dvomim pa, da imate vi kako mojo izjavo, da sem jaz to rekel," je premier Janez Janša odgovoril na vprašanje Rosvite Pesek v petkovem pogovoru, ali lahko pričakujemo, da bo Hojs še nekaj časa ostal, ker "smo takrat namreč poročali, da je nepreklicno odstopil in da ste vi ta njegov odstop sprejeli."

Sorodna novica Janša: Hojsa sem prosil, naj počaka s to odločitvijo, dokler ne bo nove rešitve

"Sem prišel k njemu, mu v kuverti pač prinesel svojo odstopno izjavo in povedal, kaj v njej piše. Je predsednik odgovoril dobro. Lahko, da je ta dobro, kot sem ga sam razumel, z moje strani napačno interpretiran. Enostavno sem razumel, da s tem, ko je prevzel kuverto in rekel dobro, se je pač z mojim odstopom strinjal," je izročitev odstopne izjave opisal Hojs, ki tako do interpelacije, ki bo predvidoma na septembrski seji državnega zbora, ostaja minister za notranje zadeve.

Hojs razmišlja, ali bo ostal na položaju