Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Notranji minister Aleš Hojs se je v počitniški hiši v naselju Grabrovec pri Metliki, lastnica je njegova tašča, ustavil spotoma, da bi pomagal osebi, ki potrebuje podporo, odgovarjajo na ministrstvu.

Obisk zaradi pomoči osebi, ki je potrebna podpore, je dovoljena izjema po odloku o prepovedi gibanja zunaj občin, pojasnjujejo na MNZ-ju. Ali je pomagal sorodniku, niso zapisali, zaradi varovanja osebnih podatkov pa tudi niso želeli razkriti, ali ta oseba, ki je potrebovala njegovo pomoč, živi na naslovu počitniške hiše ali v naselju.

Konec marca, ko je začela veljati prepoved gibanja med občinami, je bil minister Hojs jasen: "Spoštujte odloke vlade, zavedajte se resnosti situacije, in vsi prispevajmo k temu, da bo čas epidemije čim krajši."

Nekaj ur pred obiskom počitniške hiše je minister Hojs obiskal tudi policiste na Gorjancih, vojake na Trdinovem vrhu in mejne nadzorne točke v okolici Metlike, kar je tudi objavil na družbenem omrežju.

Med drugim je zapisal: "Obmejni prehodi so zaprti, ljudje upoštevajo omejitve gibanja." Z ministrstva sporočajo, da je velikonočne praznike preživel delovno, na terenu, v lastni režiji. Bil je torej sam, brez sodelavcev in varnostnikov. Varovana oseba se sicer lahko za čas zasebnega potovanja pisno odpove osebnemu varovanju, kar je očitno storil tudi minister Hojs, čeprav je bil, kot rečeno, na delovnem obisku.

Hojs na velikonočno nedeljo obiskal svoj vikend