Foto: BoBo/Luka Dakskobler
Foto: BoBo/Luka Dakskobler

Prvi dan štirje kandidati

Že v soboto se bodo predstavili kandidat za ministra za gospodarstvo Matjaž Han, kandidat za ministra za Slovence po svetu Matej Arčon, kandidat za ministra za izobraževanje Igor Papič in kandidat za ministra za finance Klemen Boštjančič.

Drugi dan sedmerica

V ponedeljek se bo zvrstilo sedem predstavitev. Pred pristojne odbore bodo stopili kandidatka za ministrico za zunanje zadeve Tanja Fajon, kandidatka za ministrico za pravosodje Dominika Švarc Pipan, kandidatka za ministrico za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh, kandidat za ministra za kohezijo Aleksander Jevšek, kandidatka za ministrico za javno upravo Sanja Ajanovič Hovnik, kandidatka za ministrico za notranje zadeve Tatjana Bobnar in kandidat za ministra za obrambo Marjan Šarec.

Tretji dan

V torek pa se bodo predstavili še kandidat za ministra za infrastrukturo Bojan Kumer, kandidatka za ministrico za kmetijstvo Irena Šinko, kandidat za ministra za delo Luka Mesec, kandidat za ministra za okolje Uroš Brežan, kandidatka za ministrico za kulturo Asta Vrečko in Danijel Bešič Loredan, kandidat za ministra za zdravje.

Kot je znano, gre zaradi blokade SDS-a s pobudo za posvetovalni referendum na zakon o vladi za vladni kabinet po obstoječem zakonu, ko pa bo koalicija lahko predlog za referendum zavrnila, bodo morali zaradi sprememb področij in novih resorjev postopek za šest ministrstev ponoviti, je za Radio Slovenija poročal Tomaž Celestina. Glede na razmerja v državnem zboru ni pričakovati zapletov pri predstavitvah. Če bodo predsedniki odborov takoj po koncu predstavitev Robertu Golobu poslali poročila o uspešno opravljenem delu, bo izredna seja, na kateri bomo dobili petnajsto slovensko vlado, že v sredo, 1. junija.