Kdaj bo brniško letališče dobilo nov kontrolni stolp, še ni znano. Foto: epa
Kdaj bo brniško letališče dobilo nov kontrolni stolp, še ni znano. Foto: epa
Minimalna plača višja

Županič je do zdaj opravljal funkcijo generalnega direktorja direktorata za civilno letalstvo na ministrstvu za promet. Na to mesto je bil imenovan leta 2005, pred tem pa je bil zaposlen na ministrstvu za obrambo. Ima čin polkovnika letalstva.

Srečko Janša je s položaja direktorja odstopil 20. februarja, ko ga je k temu zaradi objektivne odgovornosti v primeru suma gospodarskega kriminala v tako imenovani operaciji Čista lopata pozval minister za promet Radovan Žerjav. Kot je znano, je bil uslužbenec podjetja Tomaž Žibert osumljen sprejemanja podkupnine v zameno za dodelitev posla v projektu novega Centra za nadzor in vodenje zračnega prometa na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Minimalna plača višja za 28 evrov
Ministrski zbor pa je na seji sprejel tudi predlog spremembe zakona o minimalni plači. Ta se bo prvega marca zvišala za 28 evrov na 566 evrov bruto. Državni zbor bo predlog obravnaval po nujnem postopku.

Upravne enote z daljšim delovnim časom
Prav tako je vlada podaljšala sobotno delo na upravnih enotah, ki bodo, če bo to potrebno, zaradi množične menjave dokumentov odprte vsako soboto. Nasprotno pa ob sobotah ne bodo več odprti uradi zavodov za zdravstveno zavarovanje, za zaposlovanje, pokojninskega in invalidskega zavoda in centrov za socialno delo.

E. S.

Minimalna plača višja