Kovačič je bil izvoljen s skoraj z dvotretjinsko večino zastopnikov, kar ga je zelo razveselilo.Foto: BoBo
Kovačič je bil izvoljen s skoraj z dvotretjinsko večino zastopnikov, kar ga je zelo razveselilo.Foto: BoBo

"Zahteve so bile izredno velike, pričakovanja še večja," je ob izvolitvi dejal Kovačič, ki je od zdaj tudi zakoniti zastopnik organizacije, v kateri deluje že skoraj dve desetletji. Med drugim je bil sekretar in predsednik mariborskega območnega združenja, sicer pa je član glavnega odbora RKS-ja in predsednik komisije za pripravljenost in ukrepanje ob nesrečah ter komisije za prvo pomoč.

Izvoljen je bil skoraj z dvotretjinsko večino zastopnikov, kar ga je zelo razveselilo. Kot je obljubil, bosta z novo podpredsednico Belindo Ladiha skušala narediti vse, kar je mogoče , da bi dobro začeli prihodnje leto.

Namesto Renate Brunskole Cvetka Tomin

Nova generalna sekretarka Tominova, ki je nasledila Renato Brunskole, se veseli izzivov, ki bodo "veliki". Prepričana je, da bodo skupaj povrnili RKS mesto, "ki mu pripada". Želi si, da bi vsi, ki bodo nosili znake Rdečega križa, na to tudi ponosni, da bodo v prihodnje mediji pisali o dobrih stvareh, ki jih delajo prostovoljci RKS-a, in ne o razprtijah, ki so se dogajale v zadnjem času.

Nekdanja generalna sekretarka Renata Brunskole, ki je bila na to mesto imenovana decembra 2014, pa je v kratki izjavi za medije povedala, da ima čisto vest, da je delala pošteno, strokovno in spoštovano. "Kaj vse je v ozadju, pa bo slej ko prej prišlo na dan, upam, da se boste mediji potrudili, je dejala.

Alojz Kovačič je novi predsednik RKS-ja