Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na gorenjski avtocesti so zastoji na posameznih odsekih med Podtaborom in predorom Karavanke proti Avstriji. Gorenjski policisti so sporočili, da je trenutno kolona vse do izvoza Radovljica (15 kilometrov). Ob večkilometrskih zastojih opozarjajo, da naj vozniki ustvarjajo reševalni pas.

Promet proti Ljubljani poteka normalno in tekoče.

"Če ni nujno, vam svetujemo, da se na pot proti Avstriji oziroma proti Ljubljani ne odpravljate, če je možno, to pot prestavite na poznejši čas," so zapisali in opozorili, naj vozniki za smer proti Avstriji uporabljajo druge prehode.

Za Kranjsko Goro iz smeri Ljubljane je mogoč izvoz Brezje. Izvoz Jesenice vzhod, Lipce pa je iz smeri Ljubljane dovoljen le za lokalni promet.

Na cesti Tržič–Ljubelj proti Avstriji predor občasno zapirajo zaradi varnosti.

Na dolenjski avtocesti zastoji nastajajo pred delovno zaporo pred Bičem proti Ljubljani.

Na mejnih prehodih s Hrvaško zaradi ukinitve mejnega nadzora kljub zgoščenemu prometu zastojev ni.

Umiritev stanja po začetku šolskih počitnic

Dodajajo, da se bodo v juliju prometni vzorci spremenili, tako da bo stanje hujše samo na primorski avtocesti oziroma na poti od Karavank do meje s hrvaško Istro. Jutranje konice bodo manjše, razen na primorski avtocesti, umiritev stanja pa pričakujejo po začetku poletnih šolskih počitnic, so še zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Ob gneči na cestah in morebitnih zastojih je po priporočilih prometnoinformacijskega centra dobro poiskati alternativne poti. Vozniki naj pred vsako potjo preverijo stanje na cestah na spletni strani www.promet.si ali na telefonski številki 1970. PIC tudi opozarja, da bo v prihodnjih dneh vreme še nestanovitno, zato priporočajo, da si vozniki za pot vzamejo več časa. Priporočajo tudi uporabo Darsove aplikacije Promet+, ki bo voznike opozorila na dogodke na poti.

Ob morebitnem zastoju na avtocesti je pomembno ustvariti reševalni pas in intervencijskim vozilom omogočiti prost prehod do mesta nesreče, pa poudarjajo na AMZS-ju. Vozniki, ujeti v zastoju, naj brez navodil policije ne obračajo in vozijo v napačno smer.