Foto: SOJ RTV SLO/RTV Slovenija
Foto: SOJ RTV SLO/RTV Slovenija

Eno od prijav je oddala nekdanja direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak, je ta potrdila za STA.

Kdo je drugi kandidat, za zdaj ni znano. Nekateri mediji so napovedovali, da se bo verjetno prijavil direktor Urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija, ki pa je na vprašanje STA-ja odgovoril, da tega ne bo komentiral. Radio Slovenija je medtem poročal, da je po neuradnih informacijah prijavo oddal.

Na zavodu bodo obe vlogi preučili in preverili, ali vlagatelja izpolnjujeta vse pogoje. Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough bo nato odločil, ali bo zaprosil programski svet za predhodno soglasje k imenovanju direktorja nacionalne televizije, so zapisali na zavodu.

Rok za prijavo se je v skladu s 24. aprila objavljenim besedilom razpisa iztekel danes, so za STA še pojasnili na zavodu.

Natalija Gorščak se je edina prijavila že na prejšnji razpis, a njena vloga ni bila popolna. Direktorica TVS je bila do razrešitve s tega mesta, 20. avgusta lani, vendar pa razrešitev izpodbija na sodišču. Za v. d. direktorja TV Slovenija je bil septembra lani imenovan Valentin Areh, ko pa mu je potekel polletni mandat, je vodenje televizije prevzel Grah Whatmough.