Najbogatejši med bogatimi je že drugo leto Mirko Tuš. Foto:
Najbogatejši med bogatimi je že drugo leto Mirko Tuš. Foto:
Kdo so najbogatejši Slovenci?

Prvi na lestvici najbogatejših Slovencev je že drugo leto zapored lastnik Skupine Tuš, Mirko Tuš s 550 milijoni evrov.

Na drugem mestu lestvice 100 najbogatejših, ki jo bo v sredo objavila revija Manager, se je z 250 milijoni znašel , na tretjem mestu pa je Darko Horvat, lastnik Aktiva Holdinga.

Na četrto mesto najbogatejših Slovencev se je uvrstila tudi najbogatejša Slovenka, povsem neznana Daniela Rakovič, mlada borzna posrednica in lastnica podjetja Kolonel, ki naj bi imela 146,1 milijona evrov.

Peto mesto je pripadlo zakoncema Južna, lastnikoma podjetja Perspektiva, šesti najbogatejši pa je Joc Pečečnik, znan tudi investitor bodočega novega ljubljanskega stadiona.

V primerjavi z lanskim letom se je na lestvico 100 najbolj premožnih Slovencev uvrstilo trideset novih imen, med njimi je tudi Bine Kordež, ki je izvedel menedžerski odkup podjetja Merkur.

Na 19 mesto najbogatejših Slovencev se je uvrstil tudi predsednik uprave SCT-ja Ivan Zidar (lani je bil šele na 88. mestu), med najbogatejšimi pa ni predsednice uprave Vegrada Hilde Tovšak in Igorja Bavčarja.

Na repu lestvice se je znašel Kristjan Petek, sin Stanislava Petka in brat Boruta Petka, ki je do nedavnega delal v vladnem kabinetu. Vsi najbogatejši Slovenci so skupaj vredni okoli štiri milijarde evrov.

Kdo so najbogatejši Slovenci?