Slovenija

Poudarki

  • Med mirne protestnike se je pomešalo več 10 skrajnežev
  • Neonacistični letaki in vzkliki
Fotografije s srečanj omenjenih skupin niso težko dostopne. Foto: RTV Slovenija
       Vse te grupacije so si v zadnjih letih nadele masko domoljubja in prav bizarno ter za zdravi um žaljivo je, da tej njihovi sprevrženi logiki nasedajo tudi nekateri mediji. Tem ljudem bi pravzaprav morali odvzeti pravico do uporabe pojma domoljubje. Če kaj, so proti Slovencem in slovenstvu; argumentov o tem ne manjka in vsi izmed njih so prav sramotni. Slovenski radikali recimo sami poudarjajo, da se zavzemajo za nacistični rajh in germanski narod.       
 Erik Valenčič v Mladini
Protesti v Ljubljani, 30. 11. 2012
Petkovi protesti so se sprevrgli v kaos. Foto: BoBo
Spletna stran skupine Tukaj je Slovenija ... Foto: MMC RTV SLO
... in spletna stran Hervadija. Foto: MMC RTV SLO
Protesti v Ljubljani, 30. 11. 2012
Policija je aretirala 33 izgrednikov, večina od njih so bili stari znanci mož postave. Ranjenih je bilo 26 ljudi. Foto: BoBo

Neonacisti v Sloveniji - podtalne skupine, ki izbruhnejo v nasilju

Iz TV Dnevnika izpostavljamo
1. december 2012 ob 19:18,
zadnji poseg: 1. december 2012 ob 21:17
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na petkovih protestih so svoj najintenzivnejši napad do zdaj izvedle organizirane skupine izgrednikov, ki so si za svoj simbol vzele embleme evropskih neonacističnih in skrajno desničarskih organizacij.

Kdo so te skupine, zakaj lahko, čeprav policija in obveščevalna služba vesta za njih, še naprej izvajajo taka in podobna dejanja, kot smo jim bili priča med miroljubnimi protesti, in predvsem zakaj na uradno poročilo o teh skupinah še kar čakamo, čeprav bi ga morali dobiti že spomladi?

"Sami proti vsem - Ne EU-hlapcem," je pisalo na transparentu, na katerem je bila črka "o" prekrižana - keltski križ je znan simbol neonacističnih in radikalno desnih skupin. Kot je poročala tudi RTV-jeva novinarka Anja Huš, je bila skupina v petek dobro organizirana in očitno pripravljena na spopad, kar je nakazovala njihova polna bojna oprema, vključno s solzivcem, palicami in plinskimi maskami.

Kot piše na naslovnici današnjega Dnevnika Primož Cirman, je prihod izgrednikov, od katerih jih je mnogo skandiralo z nacističnim "Sieg Heil!", sprožil val neodobravanja med drugimi protestniki. "Poleg žvižgov je bilo mogoče slišati tudi vzklike "Nazi raus!", "Ne fašizmu!" in "Provokacije!". Izgredniki so jih preglasili z napevi z nogometnih tribun ("Malo vas je, pi....e!")."

Strankarske povezave
"Fantje so se postavili v štirikotnik in so se na ukaz njihovega vodje 'Gremo naprej!' začeli pomikati proti središču protestov. Glede na to, da smo del te skupine videli že na torkovih protestih v Ljubljani, kjer so izvajali podobne metode provokacije, so bili tokrat mnogo bolje organizirani, bilo jih je več, bili so zamaskirani," je povedal RTV-jev novinar Siniša Gačić.

Sociolog Gorazd Kovačič pa: "Predstavniki vlade so ves teden govorili, da naj bi nemire v Mariboru organizirali levičarski strici iz ozadja, za včerajšnje dogodke v Ljubljani pa kaže, da so jih izpeljali skrajni desničarji."

Za središči slovenskih neonacistov veljata Domžale in Žiri, kjer imajo za to posebna shajališča, kjer denimo praznujejo Hitlerjev rojstni dan. Mediji so povezali najmanj dva od odkritih privržencev skupine Blood & Honour s Slovensko demokratsko mladino (SDM), podmladkom Janševega SDS-a.

Veliko se je lani pisalo tudi o neonacistih kot "slepih potnikih parlamentarnih volitev" - Anuška Delić je imela v Delu obsežen članek s tem naslovom, v katerem je povezovala žirovski podmladek SDS-a s skupino Blood & Honour, prav tako pa najmanj dva pripadnika Slovenske vojske povezala z isto organizacijo.

Napadi neonacistov
Bližnje srečanje z neonacisti so imeli tudi na filozofski fakulteti v letih 2009 in 2010, prvič je 15 neonacistov vdrlo na okroglo mizo o nestrpnosti v Sloveniji in napadli enega izmed razpravljavcev, drugič pa so se z brcami in solzivcem lotili študentov zaradi njihovega družbenokritičnega glasila Avtonomija. Kot je v Mladini takrat zapisal zdaj RTV-jev novinar Erik Valenčič, je "vse bolj jasno, da homoseksualci, pripadniki etničnih manjšin ali drugih ras in drugi "drugačni" niso več edina tarča neonacistov ter podobnih nestrpnežev". "Na vrsto so prišli tudi tisti, ki se jim javno zoperstavljajo. Skupini Tu je Slovenija in Blood&Honour posameznike, ki jima nasprotujejo, na svojih spletnih straneh označujeta za "levičarske ekstremiste"."

V Sloveniji sicer obstaja še več drugih podobnih skupin - Slovenski radikali, Headhunters (ta časti nacistične simbole). Skupini Tukaj je Slovenija in Hervardi pa se denimo označujeta za "domoljubni". Po besedah Kovačiča je njihova taktika provokativno izvajanje nasilja nad manjšinami, a da načeloma niso nevarne, če ne dobijo zaslombe državnih institucij. Zato je pomembno, pravi Kovačič, da policija izpelje neodvisno preiskavo in identificira organizatorje izgreda.

V čakanju na poročilo Sove
Skupine neonacistov so v zadnjih letih izvedle nekaj manjših napadov, od Kopra in Ljubljane do Ilirske Bistrice in Slovenj Gradca. Najodmevnejši napad je bil leta 2009 na lokal Cafe Open in gejevskega aktivista Mitjo Blažiča, zaradi katerega so bili trije storilci obsojeni na leto in pol zapora, a so vložili pritožbe in do nadaljnjega ostajajo na prostosti tudi zato, ker je sodišče presodilo, da ni nevarnosti ponovitve dejanja.

Medtem parlamentarna komisija za nadzor varnostnih služb že od pomladi zaman čaka na poročilo Sove o obstoju ekstremističnih skupin v Sloveniji, ki menda že obstaja, neuradno pa naj bi bila vlada z njim nezadovoljna, ker naj bi bila omenjena le desničarska gibanja. Na čelu Sove je sicer od februarja Damir Črnčec, ki je bil že v obdobju prve Janševe vlade postavljen za vodjo obveščevalne varnostne službe obrambnega ministrstva, leta 1994 pa je protestiral proti odstavitvi Janše z mesta obrambnega ministra zaradi afere Depala vas.

Takrat so se mediji obregnili ob fotografijo, na kateri je v družbi dveh obritoglavcev v skinheadovskih jopičih, a je Črnčec v edinem intervjuju, ki ga je do zdaj dal, za Dnevnikov Objektiv, dejal le: "Takrat sem bil študent. Nisem pa član nobene stranke."

Kaja Sajovic; prispevek za TV Dnevnik, Anja Huš

VIDEO
Ekstremistične skupine v Sloveniji
Prijavi napako
Komentarji
Ramus
# 01.12.2012 ob 19:56
"Kdo je odgovoren, da se je festival demokracije spremenil v izgrede?"

Ne bi bil presenečen, če ni naša vrla politična elita plačala tistih nekaj deset razgrajačev, da bi tako onemogočili proteste in zanetili nasilje in posredovanje Policije.
ishgilliath
# 01.12.2012 ob 20:00
Arnolfus
Policisti in protestniki jih bomo skupaj pref*** do neprepoznavnosti. Nacisti raus!
opusdei
# 01.12.2012 ob 19:54
To so tisti katerih njihovi somišljeniki iz Evrope niso sprejeli medse samo zato ker so Slovani.HOHOHO.
kolibri123
# 01.12.2012 ob 20:02
Na POP v so razlagali, da vodi te mulce, od katerih nekateri niso niti polnoletni, nek bivši policaj in da so spoznali taktiko, po kateri so očitno natrenirani, zdaj je pa se je za zamislit, kdo in zakaj jih trenira.
mucek113
# 01.12.2012 ob 20:05
Držijo znak ki jih je skoraj iztrebil. Noro. Pri sovraštvu pride vedno do kontradiktornosti, ker pri drugih vedno sovražiš to, kar globoko v sebi sovražiš na sebi.
kozi
# 01.12.2012 ob 20:04
Gre za močno motene osebe, za katere lahko z veliko gotovostjo trdimo, da niso pravi Slovenci, oz., da je njihov cilj škodovati Sloveniji.

Najbolj zanimivo pa je, da sami zase mislijo, da so pravi patrioti. Preverjeno pa je tudi, da ne znajo npr. niti ene slovenske narodne pesmi, da so nepoučeni o slovenski kulturi in zgodovini. Žalostno je tudi, da izrabljajo različne grbe in zastave, ker s tem sramotijo njihov pomen in zgodovino.

Na kratko: Gre za falirance, zafrustrirance, gotovo pa ne za domoljube slovenske zemlje!
Xlom
# 01.12.2012 ob 20:05
No, vlada je morebiti s poročilom Sove o teh skupinah nezadovoljna, ker obstajajo podatki o križanju članstva teh skupin s podmladkom SDS:
Kdo so neonacisti v Sloveniji
Infiltriranci?
Praksa Janše je, da svoje nečednosti podtika drugim. Le zakaj bi bilo, glede na njegove izjave v zadnjih dneh, tokrat drugače?
zapatist
# 01.12.2012 ob 20:16
Na facebooku se je pojavila fake janšistična stran Gotof si, ki nabira ljudi z oglaševanjem, kar pomeni da je zadaj denar. Usmerjena je predvsem proti Jankoviču, kar seveda ni nič narobe, narobe je, da gre za manipulacijo in se predstavlja kot splošna stran proti eliti, vendar streže z lažmi...na primer: demonstracije so uničili komunstični skrajneži, stop komunizmu itd. Ljudje pišejo, da so spoznali, da gre za fejk podlo janšistično manipulacijo, pa to adninistrator dosledno briše. Veliko kritik je bilo, da ni enega začetnega komentarja na vlado, pa so sedaj, da bi preslepili javnost, napopali fotko s prečrtano vlado. Njen namen je narediti razdor v gibanju, preusmeritev pozornosti oz. razpršitev, drugače interpretirati dogodke, speljati vodo na svoj mlin, skratka prefinjena manipulacija z nezadovoljstvom ljudi.

Imenuje se
GOTOF JE - skupina za novo Slovenijo

Pojdite na to stran in jo prijavljajte kot spam.
no_remorse
# 01.12.2012 ob 20:10
Žalostno, da morajo plenilsko elito braniti skrajni desničarji, ki jim v zameno gledajo skozi prste pri švercu droge in orožja...
KmečkaPamet
# 01.12.2012 ob 20:06
opusdei

To so tisti katerih njihovi somišljeniki iz Evrope niso sprejeli medse samo zato ker so Slovani.HOHOHO.


se podpišem...

Mateo

Baje so bili ti izgredniki oblečeni v jugoslovanske zastave ... Se je pri nas poklopila skrajna desnica s skrajno levico?

Niti približno...vsaj članek poglej predno kaj napišeš...jasno govorijo o DESNIČARSKIH NEONACISTIH... in ti z našim Titom nimajo nič skupnega. Pišeš kot da bi bil Mayerjevo trobilo.

OMG
JKennedy
# 01.12.2012 ob 20:14
Mateo, to sploh ni res. Tisti mulec z jugoslovansko zastavo, ki ga večkrat pokažejo, nima prav nobene povezave z izzivanjem nasilja, ki se ga tukaj omenja. Tega z zastavo sem videla tudi jaz, ampak pozneje in tista fotografija, ki jo kažejo in posnetek, to je od pozneje, od okoli osme ure. Nacisti pa so že veliko pred sedmo začeli z nasiljem.

Bila tam, videla na lastne oči vse.
violencia
# 01.12.2012 ob 19:55
odličen prispevek!
zemljemerec
# 01.12.2012 ob 20:17
Sem bil navzoč v Ljubljani in lahko rečem, da smo takoj ko smo ugledali premikajočo skupino huliganov policiste obveščali naj obkolijo skupino, a je niso,zakaj ne, bojo povedali njihovi šefi, nato so se policisti zapodili proti huliganom, ti pa so se razkropili med nas, v množico mirnih protestnikov, med izložbe in ulice.
Nisem mogel verjet, da policisti niso ukrepali takoj. Kar čakali so, da se situacija zaostri.Huligani so iskali batine. Očitno se bomo protestniki morali samozaščitit, če jih bodo policisti pošiljali k nam v naročje.
komsomolec
# 01.12.2012 ob 20:03
Neonacisti in desničarska politika so skupaj odgovorni za nerede in nasilje. V 24 ur je strokovnjak povedal, da politika ve in potihem podpira neonaciste. Barabe pokvarjene!
zapatist
# 01.12.2012 ob 20:42
"Neuradno naj bi že obstajalo poročilo Sove o ekstremističnih skupinah, vendar pa je z njim vlada nezadovoljna, ker govori predvsem o desnih skrajnih skupinah".

A tako vlado si želite, desničarji? Ki noče imeti podatkov o skrajnežih, ker je med njimi premalo levih... ma daj. Spreglejte že enkrat in recite Janezu Janši NE in najdite bolj sposobnega, manj zlobnega in bolj razumljivega vodjo.


govori pa se tudi, da je glavni razlog v temu, da poročilo razkriva sodelovanje med SDS in naciji.
zapatist
# 01.12.2012 ob 20:19
@Mirnčan
Edina stvar ki me tukaj jezi je namerno pozabljanje na ekstremne levičarske skupine ki tudi obstajajo. Ampak mediji to namenoma pozabljajo. Samo to me jezi in nič drugega.

Pač tokrat so bili neonacisti tisti, ki so bili nasilni. Zakaj te tako moti? Simpatiziraš z njimi?
zapatist
# 01.12.2012 ob 20:18
@Mirnčan
Hahaha pozabili ste na anarhiste.

Bil tam. Videl skupino anarhistov z rdeče črnimi zastavami. Niso bili nasilni. Nehajte že lagati.
FAIRPLAYER
# 01.12.2012 ob 20:48
Janšo imate za desničarja? Nak, nikoli ne bo on desničar. On ni nikoli študiral knjig, ki učijo o desni politiki, ampak je bral komunistični manifest, Lenina, Marxa, itd. Bil je učenec komunizma in tudi če takšni ljudje hočejo postati desni politiki, je to nemogoče, ker nimajo pojma o tem, kaj desnica dejansko je in kako mora uspešno delovati. Njegova politika pa je predvsem grajena na revanšizmu in načinih, ki so značilni za komunizem. Po nekaterih značilnostih zelo spominja na Miloševića.
muki-1
# 01.12.2012 ob 20:20
Če so ta skupina res neonacisti, potem so si naredili slabo uslugo in odlično anti-propagando.
Oni se namreč zelo izogibajo vseh medijev, komunikacije z njimi itd, kajti vedno so predstavljeni kot grešni kozli za vsako stvar...dostikrat upravičeno.
Torej bili so posneti, razkrinkani, njihova agenda pa je očitno kaos in nasilje. Pošteni in kleni Slovenci na takšno primitivnost prav gotovo ne pristajajo in dvomim da so z včerajšnjimi demonstraciji naredili kaj več kot zabili sami sebi par žebljev v krsto.

Že to, da so med njimi nepolnoletni mulčki kaže njihovo sestavo. Težko je namreč rekrutirati skupinam kott so blood&honour, headhunterjem in podobno. Mogoče se nasilje in ideološke demagigije zdijo privlačne 16 letnemu fantu z preveč hormoni. Ko pa dobi prvič po betici, ali se bolje izobrazi, vidi da je vse skupaj brezveze.
ishgilliath
# 01.12.2012 ob 20:05
Baje so bili ti izgredniki oblečeni v jugoslovanske zastave ... Se je pri nas poklopila skrajna desnica s skrajno levico?
Od kje ti take ideje? Baje je resnica, da so bili protestniki člani Zaresa, LDS in Foruma 41, vodila pa sta jih Kučan in Stanovnik, zakrita s plinskimi maskami in s petardami v roki. Namen tega dejanja? Diskreditacija neoncistov, seveda.
severnik
# 01.12.2012 ob 19:55
Politiki!
KmečkaPamet
# 01.12.2012 ob 20:19
MIRNČAN

Edina stvar ki me tukaj jezi je namerno pozabljanje na ekstremne levičarske skupine ki tudi obstajajo.

Mayer bi ti sedaj rekel : 13 Prosim.

Ampak če eno najdeš, si nick spremenim v KmečkoTeslo
muki-1
# 01.12.2012 ob 21:16
ciracara
# 01.12.2012 ob 21:
Včlanjenih nas je že več kot 10tisoč


Gledam program vašega krščanskega gibanja, pa ničesar ne piše o gospodarstvu?.....vam trenutno stanje ustreza?
Upam da ne bi bila primarna industrija....-če slučajno prevzamete oblast, rezljanje roženkrancev in križcev.
Mindmaster
# 01.12.2012 ob 20:25
Že pred tedni sem opozarjal, da vlada že več kot pol leta zavlačuje z izdajo poročila o ekstremističnih skupinah, ker je v Blood and Honour dovolj simpatizerjev SDS, ki imajo tudi vidnejše vloge v strankah in njihovih podmladkih. Zdaj je uradni razlog vlade za zavlačevanje, češ da poročilo ne vsebuje dovolj informacij o skupinah levih anarhistov. Lol, kot bi poslušal mirnčana.
zapatist
# 01.12.2012 ob 20:23
@Binder dandet
Tole morda dobi povsem drug pomen?

"Pojasnil je, da je komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb na svoji zadnji seji soglasno sklenila, naj Sova posreduje še enega izmed pomembnih podatkov, ki bi razjasnil, zakaj je poročilo o skrajnih skupinah "šest mesecev ležalo v predalih vlade ali Sove". "
http://www.rtvslo.si/slovenija/komisija-dz-ja-obiskala-sovo-in-sprasevala-cesar-ne-bi-smela-vedeti/296433


Kolikor vem vlada še vedno noče posredovati poročila. Zakaj le?
Binder Dandet
# 01.12.2012 ob 20:16
Tole morda dobi povsem drug pomen?

"Pojasnil je, da je komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb na svoji zadnji seji soglasno sklenila, naj Sova posreduje še enega izmed pomembnih podatkov, ki bi razjasnil, zakaj je poročilo o skrajnih skupinah "šest mesecev ležalo v predalih vlade ali Sove". "
http://www.rtvslo.si/slovenija/komisija-dz-ja-obiskala-sovo-in-sprasevala-cesar-ne-bi-smela-vedeti/296433
no_remorse
# 01.12.2012 ob 20:06
Leve in desne ekstremiste skupaj s plenilsko kriminalno-sodno-politično elito vkrcati na isti vlak pogube.
kolibri123
# 01.12.2012 ob 20:57
posredujem
PLAČANI PROVOKATORJI NA VČERAJŠNJEM SHODU

Pred mano se pojavi mladec v trenirki, s kapuco in prevezo čez obraz.
»Daj mi flašo stari!« mi reče.
»Ne dam,« mu odvrnem in obenem razlagam ženi kaj se dogaja. Ob menni stoji Robi. Mladec potrpežljivo čaka s svojim prijateljem, da popijem pivo, nato mi steklenico sam vzame in jo - HOP - vrže v policiste. Jaz še naprej razlagam ženi kako in kaj, ko mi Rob
i pokaže na mladeniča pred mano. V ušesu ima prozorno slušalko, povezano s prozorno navito žico, ki se spušča za njegovo trenirko.
»Opa!« rečem ženi v telefon. »Tale pred mano pa je policaj, ima slušalko v ušesu!«
Mladec se jezno ozre, takrat pa mu tisti, ki mi je prej vzel steklenico nekaj reče, in skupaj s tretjim prijateljem odidejo drugam. Robi mi pove: »Ko si govoril z ženo, mu je tisti, ki ti je vzel flašo rekel naj pazi ker delaš nekakšno reportažo.«

Hec ne? Imajo policisti skrivne policiste, ki jim je naročijo naj mečejo kamenje vanje? Mislim da ne. Bi nogometne huligane dovolj skrbelo moje poročanje neznanemu mediju, da bi raje odšli delovat drugam? Mislim da ne. Imajo običajni nogometni huligani visoko tehnološke komunikacijske naprave s katerimi koordinirajo svoje delovanje? Tudi mislim, da ne. Se pravi gre za plačance tistega, ki je želel, da se mirni shodi prelevijo v nasilne. Plačani agitatorji in provokatorji. Mislim, da ja.
zapatist
# 01.12.2012 ob 20:24
@Firplayer
Obstoja pa menda ena zelo skrajna desničarsko-klerikalna skupina z imenom "pirati s hribov".

Glavni Kapitan Kljuka pa je naš čiračara?
Binder Dandet
# 01.12.2012 ob 20:17
@MIRNČAN:
"Edina stvar ki me tukaj jezi je namerno pozabljanje na ekstremne levičarske skupine ki tudi obstajajo. "

Kar se tiče ekstremizma, jaz vem za Blood and honour. Katera je pa levičarska?
zapatist
# 01.12.2012 ob 21:04
@Whale
skupina kri in čast je neonacistična skupina, anti fa pa je neokomunistična, obe pa sta ekstremistični, vendar je družbene stigmatizacije deležna samo prva.

Pa je tale Anti Fa že bila odgovorna za kakšno nasilje? Kakšen članek, link? Ker če ne gre za neko brezvezno relativizaciijo in branjenje neonacistov.
Si tudi ti njihov simpatizer Whale.
KmečkaPamet
# 01.12.2012 ob 20:56

FAIRPLAYER

Janšo imate za desničarja?

Niti približno. Ivan je bil extremni komunist, njegove metode so bile tako hude, da so se ga celo komunisti sami ustrašl, zato spo ga pa izklučl iz partije.

Pravim samo, da je bil janez 15 let tovariš, potem pa čez noč postal gospod.

Prefarbanec. Prav zanima me kake plane ima za prihodnost....mogoče celo postane NEODVISNI.
manrose.
# 01.12.2012 ob 20:40
"Neuradno naj bi že obstajalo poročilo Sove o ekstremističnih skupinah, vendar pa je z njim vlada nezadovoljna, ker govori predvsem o desnih skrajnih skupinah".

A tako vlado si želite, desničarji? Ki noče imeti podatkov o skrajnežih, ker je med njimi premalo levih... ma daj. Spreglejte že enkrat in recite Janezu Janši NE in najdite bolj sposobnega, manj zlobnega in bolj razumljivega vodjo.
zapatist
# 01.12.2012 ob 20:36
@ciracara
Ne bomo plačali socialistične škode!

kolikor vem se od nas pričakuje, da bomo plačali predvsem kapitalistično in pa cerkveno.
ishgilliath
# 01.12.2012 ob 20:19
Edina stvar ki me tukaj jezi je namerno pozabljanje na ekstremne levičarske skupine ki tudi obstajajo. Ampak mediji to namenoma pozabljajo. Samo to me jezi in nič drugega.
Zakaj potem vidite anarhiste tam, kjer jih ni?
Če želiš poudariti to, da v Sloveniji obstajajo ekstremistične levičarske organizacije, prav, nima pa to veze z izgredi na včerajšnih protestih. Te so zagrešili naciji.
KmečkaPamet
# 01.12.2012 ob 20:17
MIRNČAN
Hahaha pozabili ste na anarhiste.

A ne , to pot nimaš prav....kdaj pa so "anarhisti" tako provocirali? če pa misliš pankerje, so pa to ljubitelji pank glasbe in ne anarhisti...

J.J, npr., je bil v svojih študnstih letih tipičen anarhist, le da panka ni poslušal, ampak kako je bil bolj pristaš narodnozabavne glasbe.
ishgilliath
# 01.12.2012 ob 20:14
MIRNČAN
Sploh ne. So se pa očitno oni včeraj pozabili pridružiti izgredom.
In vas to sedaj zelo jezi.
jujc
# 01.12.2012 ob 22:10
Madona kako so janšisti občutljivi, če jim kdo reče da je Ivan plačal fašistične provokatorje za razvodenitev protestov. Še en dokaz, da obstaja velika verjetnost, da se je to res zgodilo.
zapatist
# 01.12.2012 ob 21:00
@Fairplay
Čiračara je najbrž član tistih, kaj so že......aha,....kju kluse klan, ali nekaj takega.

Bil, pa je že obupal. Danes ustanovil, danes propadel.

Dajmo mu spodbudo no.
Vsi ki čiračaro spodbujamo mi dajte PLUS, da čiračara vidi, da ga pri njegovem projektu podpiramo.

Gremo.
FAIRPLAYER
# 01.12.2012 ob 20:22
Obstoja pa menda ena zelo skrajna desničarsko-klerikalna skupina z imenom "pirati s hribov".
kayli
# 01.12.2012 ob 20:21
Tu tudi so razkriti: http://www.mladina.si/118338/kdo-so-neonacisti-v-sloveniji/
FAIRPLAYER
# 01.12.2012 ob 20:17
@JKennedy

Tistega mulca sem tudi jaz videl in ni imel nič s onimi agresivnimi. Prišel je veliko prej kot ostali.
KmečkaPamet
# 01.12.2012 ob 20:14
komsomolec

zdaj vidite zakaj vlada več mesecev noče dati poročila o ekstremističnih skupinah v Sloveniji, ker so ekstremisti VSI desničarji.


Točno tako, je na levici sploh kako ultra gibanje? mislim da res ne...če kak pristaš desnice pozna kako krilo ali gibanje naj sporoči....

Tudi danski morilec je desničar...skor bi reku da je 90% svetovnih "norih" voditeljev pripadalo desnici... Hitler, Musolini, da ne omenjen celo falango aristokratov,plemičev, kateri so naš ubogi narod tlačili tisočletja....

Upam da so gotovi.
AntiFA
# 01.12.2012 ob 19:54
Kriv je nihče drug kot le skorumpirano neljudski sistem sam.
manrose.
# 01.12.2012 ob 22:04
MIRNČAN, ma kakšni anarhisti. Pridi enkrat iz Mirne v Ljubljano na kak protest, pa boš videl, da nimaš prav. Če si desno usmerjen volilec, še ne pomeni, da moraš biti zdaj užaljen, ker levičarji nimajo skrajnih nasilnih skupin. Pač glej... tako je. Če si proti nasilju, reči NE desnim skrajnežem pa konc.
FAIRPLAYER
# 01.12.2012 ob 21:46
Mediji so povezali najmanj dva od odkritih privržencev skupine Blood & Honour s Slovensko demokratsko mladino (SDM), podmladkom Janševe SDS.

Včeraj, ko sem se vrnil s protesta in na forumu napisal, da je bil v nasilje zagotovo vmešan SDS podmladek in skupina Blood & Honour, ki so imeli namen uničiti protest., sem bil v momentu popljuvan s strani skoraj vseh SDS pripadnikov. Potem pa so sledila vprašanja, kako to vem, ipd. Moj odgovor je bil, da pač vem in ne povem, ker zaradi določenih razlogov ne bom, so me obdolžili za lažnivca in nakladača. Ampak nič hudega, me ne gane.
FAIRPLAYER
# 01.12.2012 ob 21:16
JJ sicer nebi pri nas nikoli dosegel takšne popularnosti, če nebi sovražil Srbov in vsega kar je povezano z Jugoslavijo. On poizkuša Slovencem razložiti, da so za vse naše probleme krivi narodi z balkana, s katerimi smo nekdaj živeli v skupni državi. On in njegovi podložniki pa pozabljajo dejstvo da mržnja rojeva sovraštvo. On nikoli ne bo konstruktivno sodeloval z nikomur, v kolikor to ne bo nujno potrebno, to pa je značaj totalitarnih politikov. Eden takšnih je recimo Putin.
zapatist
# 01.12.2012 ob 21:15
@Whale
Si ti tudi v čiračarini stranki Pirati s Hribov?
KmečkaPamet
# 01.12.2012 ob 20:47
ciracara, zakaj pa potem podpiraš bivšega ultra levičarja, kateri je bil 15 let tovariš, potem pa se je 91 leta prefarbal v modernega demokrata in postal gospod.?
KmečkaPamet
# 01.12.2012 ob 20:29
Mirnčan

EUREKA

Eno levo ultra gibanje vednarle obstaja, zato oprosti.

Pahorjeve delovne brigade.
Kazalo