Foto:
Foto:

Gre za neonacistično skupino, ki je bila ustanovljena leta 1987 v Veliki Britaniji, od tam pa se je razširila po številnih državah sveta. Svojo "podružnico" ima zadnjih 11 let tudi v Sloveniji s sedežem v Žireh. Skupino so nekatere države zaradi njenih (neo)nacističnih stališč že prepovedale - delovanje skupine Blood & Honour je tako od leta 2000 prepovedno v Nemčiji, od leta 2011 v Španiji, od letos pa tudi v Rusiji.
Udeležba na domžalski obletnici je bilo preteklo soboto mednarodna. Poleg domačih je bilo opaziti tudi nekatere tuje registrske tablice in mogoče najeti avtobus. Policija naj bi bila o zboru obveščena.

Člani komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki jo vodi Melita Župevc (PS), v njeni odsotnosti pa Srečko Meh (SD), pa že od marca prelagajo obravnavo poročilo pristojnih služb o navzočnosti in dejavnostih skrajnih desničarskih ter drugih ekstremističnih skupin (gibanj) v Sloveniji, ki naj bi po nekaterih neuradnih podatkih izpostavljalo predvsem razširjenost skrajnih desničarskih skupin v državi.

Vlada namreč poročila komisiji kljub večkratnim pozivom še vedno ni posredovala.
Identiteto oseb smo prikrili, saj so bile fotografije posnete brez njihove privolitve, obenem pa niso bile posnete v okviru javne prireditve.