Jelinčič je kritičen do državnih in evropskih politik priseljevanja. Foto: BoBo
Jelinčič je kritičen do državnih in evropskih politik priseljevanja. Foto: BoBo

Poleg Jelinčiča bodo na listi za evropske volitve Jernej Ahčin, Tomaž Krajnc, Katarina Žunko, Andrej Dočinski, Ivana Bendra, Alenka Jelenivič in Marija Župevc.

"SNS je bila vedno svoja stranka. Mi nikoli nismo podlegali pritiskom z leve ali desne, ampak smo se vedno držali tistega, da je treba podpreti, kar je dobro, in biti proti tistemu, kar je slabo," je v nagovoru zbranim poudaril Jelinčič.

Med drugim je navedel uspeh SNS-a na zadnjih državnozborskih volitvah, na katerih se je stranki znova uspelo uvrstiti v parlament. Po njegovih besedah so v stranki zbrani ljudje, ki jim je nekaj do njihove domovine in ki te ne bodo prodali.

V nagovoru je bil še kritičen do državnih in evropskih politik priseljevanja. "Eden od osnovnih postulatov našega vstopa v Evropsko unijo je ta, da hočemo imeti Evropo nacionalnih držav, Evropo naših narodov, ne pa Evropo kar tako," je dejal.

Jelinčič se je sicer znašel v predkazenskem postopku, ki so ga kriminalisti začeli na podlagi medijskih objav, saj naj bi od nesojenega kandidata SNS-a na evropskih volitvah Gregorja Preaca v primeru izvolitve od plače zahteval 500 evrov za stranko in 1.000 evrov zase. Jelinčič očitke Preaca zanika.