Senad Jušić (v sredini) je izbranec notranjega ministra Boštjana Poklukarja (na desni). Foto: BoBo
Senad Jušić (v sredini) je izbranec notranjega ministra Boštjana Poklukarja (na desni). Foto: BoBo

Ali bi to lahko vplivalo na izbiro novega generalnega direktorja policije?

Novembra 2014 so koprski policisti, takrat je veljalo bolj kot ne po naključju, na počivališču na primorski avtocesti v dveh tovornjakih zasegli 175 kilogramov kokaina. Enega voznika so prijeli, drugi je pobegnil. Kar ne bi bilo nič takega, če ne bi pred časom zakrožila anonimka, da so mu, ker naj bi bil informator policije, pobeg omogočili kriminalisti sami, ki naj bi nato celo zavestno opustili nekatera preiskovalna dejanja, kot je zavarovanje sledi.

Senad Jušić je v času zasega kokaina kot pomočnik nadomeščal vodjo koprskih kriminalistov. Če bi se obtožbe iz anonimke, ki jih v notranji preiskavi preverja policija, izkazale za točne, bi Jušiću lahko očitali najmanj nevestno delo v službi. Da preiskava poteka, so za časopis Dnevnik potrdili na Generalni policijski upravi.

Kar pa naj ne bi bil prvi zdrs Jušića. Že na začetku kariere naj bi bil po naših virih zaradi ogrožanja preiskave iz mobilne kriminalistične skupine premeščen na mejni prehod Škofije. S policije so sicer pred dnevi odgovorili, da očitki o kazenski premestitvi ne držijo in da je Jušić za premestitev prosil sam, da bi lažje študiral. Danes so dodali še, da ni indicev ali dokazov, da bi Jušić v primeru zasega mamil storil odklonsko ravnanje, zato ga v notranjevarnostnem postopku ne preiskujejo.

Senca nad kandidatom za generalnega direktorja policije