Foto:
Foto:

V ekipi novega podjetja je trenutno 17 ljudi, od novinarjev do prodajnikov, je povedal odgovorni urednik portala in direktor podjetja Matej Košir, ki je v prejšnji ekipi prav tako zasedal položaj odgovornega urednika. Ustanovni kapital podjetja predstavlja del odpravnin, ki so jih po majski likvidaciji podjetja Žurnal media prejeli zaposleni. Finančnih podrobnosti okrog najema ne morejo razkriti, dejali so le, da licenčna pogodba zajema uporabo blagovne znamke in spletne strani.

Svoj poslovni model bodo gradili na oglaševalcih in na nekaterih novih modelih za ustvarjanje prihodkov na spletu. Upajo na uspeh na trgu, eden glavnih ciljev je povrniti obiskanost strani na nekdanjo raven in jo nato preseči, pridobiti oglaševalce ter seveda še naprej zagotavljati relevantne zgodbe po novinarskih standardih.

Stran ugasnila v začetku maja
Spletna stran Žurnal24 se je nehala osveževati 7. maja letos, ko se je avstrijska Styria Media Group, ki je bila edina lastnica podjetja Žurnal media, zaradi dolgoletne izgube odločila za likvidacijo podjetja.

Začetki družbe segajo v leto 2003, ko je začel izhajati tednik Žurnal. Septembra 2007 so začeli izdajati brezplačni dnevnik Žurnal24 in vzpostavili spletno stran zurnal24.si, istega leta pa so tednik Žurnal preoblikovali v sobotni časopis.