Nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj. Foto: BoBo
Nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj. Foto: BoBo

Po informacijah spletnega portala 24ur.com je novo vodstvo policije Škelznu Bajramiju razveljavilo pogodbo o zaposlitvi, ker naj ne bi izpolnjeval pogojev za delovno mesto.

Bajrami je bil v preteklosti že zaposlen na policiji, in sicer v sektorju za posebne naloge uprave kriminalistične policije, vendar pa je moral leta 2016 policijske vrste zapustiti zaradi izredne odpovedi. Po poročanju medijev je bil takrat osumljen mobinga in nadlegovanja na delovnem mestu. Bajramija je zaradi tega doletela tudi kazenska ovadba, a mu očitani kaznivi dejanji pozneje nista bili dokazani, je pa njegovo izredno odpoved takrat potrdilo tudi sodišče, navaja 24ur.com. O zaposlitvi Bajramija so razpravljali tudi člani preiskovalne komisije državnega zbora, ki je preiskovala sume političnega vmešavanja v delo policije.

Portal je spomnil, da si je za ponovno zaposlitev Bajramija prizadeval že nekdanji direktor uprave kriminalistične policije Vojko Urbas. V postopku varnostnega preverjanja je Bajrami najprej dobil negativno oceno, v drugem postopku varnostnega preverjanja pa naj bi se ta spremenila v pozitivno, s čimer so odpadli tudi varnostni zadržki glede Bajramijeve zaposlitve.

Portal je ob tem spomnil še, da je junija zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti izredna odpoved doletela tudi nekdanjega vodjo službe generalnega direktorja policije Borisa Koraso, ki je bil v času izredne odpovedi direktor Policijske uprave Koper. Korasa je osumljen kaznivih dejanj, o čemer je generalna policijska uprava obvestila tudi specializirano državno tožilstvo. Neuradno prav zaradi ponarejanja izsledkov varnostne preverbe, kar je sicer pogoj za zaposlitev v policiji, med drugim navaja portal. Korasa je sicer junija v izjavi za medije očitke o nepravilnostih že zanikal.