Z novelo zakona želijo omogočiti nediskriminatorno financiranje zasebnih osnovnih šol, so sporočili iz SDS-a. Foto: BoBo
Z novelo zakona želijo omogočiti nediskriminatorno financiranje zasebnih osnovnih šol, so sporočili iz SDS-a. Foto: BoBo
Sorodna novica SDS od Šarca zahteva preklic nekaterih izjav in grozi s tožbo

Gre za medije, povezane s stranko SDS, ki naj bi jih financirali madžarski poslovneži, tesno povezani z vladajočo stranko madžarskega premierja Viktorja Orbana. Nove podrobnosti o tem je včeraj razkril portal Necenzurirano.si. Policija več podrobnosti razen potrditve, da vodi predkazenski postopek, ne razkriva, je poročala Televizija Slovenija.

Predsednik SDS-a Janez Janša je v odzivu na Twitterju direktorju NPU-ja Darku Muženiču očital, da je "omogočil pranje milijarde evrov v državni NLB, zdaj pa preiskuje medije, ki so o njegovi raboti poročali". V SDS-u so že večkrat zanikali nedovoljeno financiranje stranke iz tujine.

"Madžarske investicije v Sloveniji niso le investicije nekih podjetnikov, ki bi iskali naložbe v medijih in poslovne priložnosti, gre za strogo voden politični projekt iz Budimpešte," je v ponedeljek komentiral novinar omenjenega portala Primož Cirman.

NPU preiskuje financiranje medijev blizu SDS-a