V ponedeljek se v šolske klopi vračajo učenci 9. razredov osnovnih šol. Pristojni pa tehtajo možnost, da v šolskih učilnicah zaključek šolskega leta pričakajo vsi osnovnošolci.

Oglasili so se v šolskem sindikatu Sviz, kjer so prepričani, da vlada zaposlenim v vrtcih in šolah odreka pravico dogovora o plačilu dodatnega dela. Ministrico Simono Kustec pozivajo k vzpostavitvi socialnega dialoga, saj morajo zaposleni vedeti, kako in koliko bo njihovo presežno delo ovrednoteno.

Brez nove okužbe

Zadnja dva dni v Sloveniji niso našli nobene nove okužbe z novim koronavirusom. V četrtek je bilo opravljenih 882 testiranj, nihče ni bil pozitiven, prav tako nihče ni umrl. V bolnišnicah se zdravi 21 bolnikov s covidom-19.

Še nič konkretnega o odpiranju meje

Zunanji minister Anže Logar se je dopoldne na mejnem prehodu Dragonja s hrvaškim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom dogovarjal o ukrepih za odpiranje meje med Slovenijo in Hrvaško pred turistično sezono. To je bilo prvo delovno srečanje med slovenskim in hrvaškim zunanjim ministrom po več kot treh letih, a po srečanju nista postregla z odgovori, kdaj bodo slovenski državljani lažje in hitreje vstopali na Hrvaško.