Foto: EPA
Foto: EPA

"Ne vem, ali smo vsi skupaj tega sposobni ali ne, ampak kako zelo koristno bi bilo, če bi vsi sprevideli, da se je šlo marsikje korak predaleč in da bi bili sposobni narediti korak nazaj, zato da bi lahko šli potem vsi skupaj lažje naprej," je Pahor na Twitterju spomnil na besede, ki so bile objavljene v pogovoru za praznično prilogo Večera 30. aprila.

Sorodna novica Evroposlanci pozivajo Pahorja: "Resnost situacije kliče po tem, da storimo vse za umiritev strasti"

"Treba bo najti neke rešitve v našem obnašanju, v reševanju problemov, v načinu splošnega razpoloženja, za kar je politika posebej odgovorna, da bomo lažje premagali krizo in se potem soočili z njenimi številnimi posledicami, ki jih ne gre podcenjevati," je dodal v nizu štirih tvitov.

"V luči tega, kar nas še čaka, morda tudi po koncu epidemije, bi se veljalo zamisliti nad našimi ravnanji, jih nekoliko prilagoditi nujnosti večjega sodelovanja. Da gremo naprej po poti iskanja tistega, kar nas povezuje," je zaključil.

Evropski poslanci Milan Brglez, Franc Bogovič, Tanja Fajon in Ljudmila Novak so mu v sredo v pismu izrazili zaskrbljenost nad psihosocialnim stanjem in splošnim družbenim ozračjem v Sloveniji. Prosili so ga, da s svojo avtoriteto, ki jo predsedniku daje ustava, naredi vse za umiritev razmer.