Foto: Ministrstvo za notranje zadeve/X
Foto: Ministrstvo za notranje zadeve/X
Sorodna novica Vojaški in policijski sindikati napovedujejo stavko ter protest. Ministrstvo: Rešitev so pogajanja.

Poklukar je zatrdil, da je za napoved policijske stavke in protestnega shoda vojakov izvedel z informativnih portalov na svetu ministrov za notranje zadeve v Luksemburgu. Meni, da se je pojavil neki zastoj v pogajanjih, posledica tega pa je tudi ta komunikacija.

Zatrdil je, da na ministrstvu vodijo zgleden dialog z obema policijskima sindikatoma in imajo odkrit odnos. "Verjamem, da bodo pogajalci na pogajalskem procesu prišli do kompromisa. Seveda si ne želim, da pride do zaostrovanja, kajti težko ocenjujem, kaj bi bilo, če bi sledila policijska stavka," je še dejal.

Na komentar predstavnikov sindikata, da jih ob tem ne preseneča, da smo v Sloveniji vse pogosteje priča ustanavljanju vaških straž in drugih skupin, je Poklukar zatrdil, da vaških straž ne bodo dovolili. Dejal je, da bodo na ministrstvu vaške straže poskušali onemogočiti s spremembo zakona o varstvu javnega reda in miru.

Policijski in vojaški sindikati so namreč ogorčeni nad ravnanjem vlade, ki je na stebrnih pogajanjih v ponedeljek nekaterim primerljivim poklicnim skupinam ponudila višja vrednotenja delovnih mest kot policistom, vojakom in strokovno-tehničnim delavcem. Če jim ne bo prisluhnila, vzporedno s policijsko stavko napovedujejo tudi protestni shod vojakov.