Poslancu Ivanuši je alkotest pokazal preveč. Foto: BoBo
Poslancu Ivanuši je alkotest pokazal preveč. Foto: BoBo

Maščevanje jim je očital predsednik SNS-a Zmago Jelinčič Plemeniti v povezavi s postopkom konec tedna v Ormožu, v katerem so policisti obravnavali njegovega vinjenega strankarskega kolega in poslanca Janija Ivanušo. Čeprav na policiji ob srednem razkritju dogodka v medijih o tem najprej niso želeli govoriti, saj da gre za varstvo osebnih podatkov, so se glede postopka policistov na območju ormoške policijske postaje oglasili in zadeve pojasnili v sklopu pravice do odgovora po predpisih o medijih, saj je bila, kot so poudarili, z objavljenimi informacijami prizadeta pravica in interes policije.

Poslanec SNS-a Jani Ivanuša vozil opit

Kot so pojasnili, so ormoški policisti tistega dne izvajali nadzor cestnega prometa, pri tem pa so ustavili in opravili nadzor tudi pri vozniku, za katerega se je izkazalo, da je pod vplivom alkohola. Ob tem so zagotovili, da je bil ta v opravljenem policijskem postopku obravnavan enako kot vsak drug voznik v takih okoliščinah.

Na policiji so še spomnili, da ima vsak posameznik, ki meni, da so mu bile v policijskem postopku kršene pravice, možnost pravnega varstva.

Alkohol na podravskih cestah

Prav tako so opozorili, da je alkohola v prometu na območju Policijske uprave Maribor še vedno precej. Posebej visok je delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč s smrtnim izidom, ki je lani znašal kar 50 odstotkov. Ker gre za izstopajočo problematiko, ji bodo policisti tudi v prihodnje namenili veliko pozornosti, so še dodali.

Jelinčič je v sredo medijem pojasnjeval, da je po njegovem mnenju šlo za zasedo in maščevanje komandirja policijske postaje Ormož, ki mu je poslanec pred nekaj meseci postavil poslansko vprašanje v povezavi z njegovim delom.

Kot je prvak SNS-a dejal za STA, je imel poslanec zgolj namen umakniti avtomobil s prireditvenega prostora in se zatem s taksijem odpeljati domov. Takoj na križišču ga je po Jelinčičevih navedbah čakala policija.