Foto: BoBo
Foto: BoBo

Poudarjajo, da ne obstajajo razlogi za sum, da bi Senad Jušić storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, kar je potrdilo tudi državno tožilstvo. Na podlagi zbranih obvestil in pregledanih podatkov niso pridobili dokazov ali indicev, ki bi predstavljali razlog za sum, da je storil odklonsko ravnanje.

V sporočilu, ki ga je podpisal Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi na področju kriminalitete, je še zapisano: "V notranjevarnostnem postopku, ki še ni zaključen in v katerem preiskujemo odklonska ravnanja policistov v povezavi z zasegom kokaina, smo z notranjevarnostno preiskavo ugotovili, da obstajajo razlogi za sum, da je policist storil kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, zato smo vse zbrane ugotovitve 4. 4. 2023 poslali Oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili Specializiranega državnega tožilstva RS (Posebni oddelek SDT RS). Po navodilih državnega tožilca smo 24. 5. 2023, ugotovitve poslali tudi Okrožnemu državnemu tožilstvu v Kopru. Notranjevarnostni postopek še ni zaključen, drugih podrobnosti ne moremo razkrivati zaradi postopka na državnem tožilstvu."

Sorodna novica Nova senca dvoma nad kandidaturo Senada Jušića za vodjo policije

Omenjeni zaseg kokaina se je zgodil, kot navaja TV Slovenija, novembra 2014, ko so koprski policisti na počivališču na primorski avtocesti v dveh tovornjakih zasegli 175 kilogramov kokaina. Enega voznika so prijeli, drugi je pobegnil. Kot še navaja TV Slovenija, je pred časom zakrožila anonimka, da so mu, ker naj bi bil informator policije, pobeg omogočili kriminalisti sami, ki naj bi nato celo zavestno opustili nekatera preiskovalna dejanja, kot je zavarovanje sledi. Senad Jušić je v času zasega kokaina kot pomočnik nadomeščal vodjo koprskih kriminalistov.