"5. novembra so bili (protesti) izrazito nasilni, na tiste proteste so vabili še posebej poslanci stranke SD, torej, če se boste spomnili, so na teh protestih v predhodnih tednih sodelovali gospod Koprivc, podpredsednik stranke SD je na prav tiste petkove proteste vabil prek Twitterja, tako da je čas, da si ne zakrivamo oči in rečemo bobu bob," je v četrtkovih Odmevih dejal minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Foto: BoBo

"Poteklo je 48 ur za opravičilo Aleša Hojsa, ki pa pričakovano ne premore poguma, da bi priznal svojo napako," je na Twitterju zapisal poslanec SD-ja Matjaž Nemec in napovedal, da bosta s poslanskim kolegom Markom Koprivcem zato vložila tožbo. "Verjameva, da resnica in pravica vedno zmagata," je še dodal Nemec.

Na zapis se je hitro odzval notranji minister Aleš Hojs. Kot je zapisal v odgovoru, bo počakal na vložitev tožbe, potem pa bo sam vložil tožbo proti nekdanjemu predsedniku države Milanu Kučanu. Tožil ga bo zaradi izjave, v kateri mu je pripisal organizacijo nasilnih protestov 5. novembra lani.

Nekdanji predsednik Republike Slovenije Kučan se je sicer udeležil zadnjih petkovih protivladnih protestov. V izjavi je dejal, da so ga k udeležbi spodbudile prav izjave ministra Hojsa, v katerih je ta kolesarske shode primerjal s fašističnimi.