Vladimir Prebilič je nosilec kandidatne liste stranke Vesna. Foto: Stranka Vesna
Vladimir Prebilič je nosilec kandidatne liste stranke Vesna. Foto: Stranka Vesna

"Pričakujemo, da seveda absolutno osvojimo mandat," je dejal Prebilič in dodal, da so "apetiti" stranke ob spremljanju zadnjih javnomnenjskih anket celo narasli. "Tako da se malo že spogledujemo s tem, da bi mogoče lahko osvojili celo dva mandata," je dejal Vladimir Prebilič. "Začutili smo, predvsem med ljudmi, da nas sprejemajo," je dodal.

Veseli ga, da je stranka med kampanjo lahko pojasnila svoje argumente in teme, ki jih drugi niso, predvsem zeleni prehod. Meni, da je bil ta z vseh strani predstavljen kot grožnja družbi, čeprav je po njegovih navedbah prav nasprotno. "Čutim, da se tudi med Slovenkami in Slovenci to razumevanje obrača v pravo smer," je dejal.

Nosilec liste bi si sicer želel, da bi med kampanjo lahko izpostavili več evropskih vsebin. "Še vedno je bilo ogromno državne politike, kar je ne nazadnje škoda. Morali bi še bolj pojasnjevati volivkam in volivcem, kaj se v Evropi dogaja," je dejal.

Če se bo kateri od kandidatov na listi uvrstil v Evropski parlament, se bodo najprej sestali z evropsko politično skupino Zeleni, v okviru katere si želijo izboriti "čim boljši startni položaj".

Poudaril je, da se bodo prednostno zavzeli za ustanovitev evropskega stanovanjskega sklada za mlade, prek katerega bi učinkoviteje sprožili prvo stanovanjsko vprašanje v vseh državah članicah EU-ja.