Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vse okoliščine dogodka policisti še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca kot tudi za zaščito žrtve. Kot so ob tem še poudarili na Policijski upravi Ljubljana, dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco in jih ostro obsojajo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.

"Šlo je očitno za organiziran napad, kajti policist, ki varuje državni zbor, je dejal, da je ta oseba pritekla za manoj iz stranske ulice za DZ-jem in se pognala za mano po prehodu in po stopnicah navzdol, me odrinila, pljunila, zadaj sem slišal "Grims, tebe je treba ubiti", pri čemer niti nisem prepričan, ali je to rekel on ali nekdo, ki je bil zraven. Ko sem se obrnil, se je napadalec že obrnil na stopnicah in tekel navzgor," je za Televizijo Slovenija dejal Branko Grims. V Odmevih je dejal, da to "osebno šteje za poskus umora, kajti če bi padel po tistih stopnicah, bi se najmanj, kar bi bilo, hudo poškodoval, verjetno pa še kaj hudega. Udarec je bil divji, pljunek silovit, to je bilo načrtno dejanje, ki je vredno vse obsodbe in ki je očitno posledica organiziranega sovraštva, ki ga proti SDS-u širi politična skupnost na levi strani."

"Pravkar so pri odhodu iz DZ-ja grobo napadli našega poslanca Branka Grimsa. V neposredni bližini so bili policisti, ki so napadalca videli, vendar jim je pobegnil. Območje DZ-ja je pokrito z varnostnimi kamerami, zato identifikacija za pristojne ne bi smela biti težka," je predtem na Twitterju zapisal predsednik stranke SDS.

Že drugi verbalni in fizični napad zaradi politične nestrpnosti v tem tednu je ostro obsodil predsednik države Borut Pahor, premier Robert Golob je še zapisal, da je to nov dokaz, kam nas lahko pripelje spodbujanje sovražnega govora v medijih in na družbenih omrežjih. "Nasilje nikoli ni rešitev," pa je Inštitut 8. marec zapisal na Twitterju, so poročali v Odmevih.

Neznanec fizično napadel poslanca Grimsa