Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Nekaj deset jih je protestiralo na kolesih, peš, na skirojih in rolerjih, torej v obliki, v kateri nestrinjanje z vladnimi ravnanji izražajo na ulicah slovenskih mest ob petkih.

Danes so na nestrinjanje z vladnimi ravnanji opozorili pred stavbo RTV Slovenija in izrazili podporo oddaji Tarča. V njej so aprila razkrili tudi domnevno sporna ravnanja pri nabavi zaščitne opreme za zajezitev novega koronavirusa. Poleg piščalk, zvončkljanja in glasbe je bilo mogoče slišati tudi vzklike "Erike ne damo!" v podporo voditeljici oddaje Eriki Žnidaršič in vzklike "Janez, kaj boš kradel danes!".

Protestniki so na ulico prišli s slovenskimi zastavami, zvočniki, prek katerih so predvajali glasbo, med drugim skladbe skupin Pankrti in Pop Design. Imeli so tudi transparente, na enem je pisalo DOVOLJJ! Shod so spremljali varnostniki in policisti. "Protest je potekal mirno, policisti pa so na kraju vzdrževali javni red in mir ter zagotavljali varnost prometa," so pojasnili na PU Ljubljana..

Tarča ni ukinjena

Oddaja Tarča, ki je običajno na programu ob četrtkih zvečer, ni ukinjena, le nocoj je ni bilo: v tem terminu je tokrat gostoval premier Janša, ki je bil na RTV Slovenija nazadnje gost marca v oddaji Odmevi.

"To je bilo tudi njegovo edino gostovanje v vlogi predsednika vlade doslej. Presodili smo, da obstaja programski interes za daljši pogovor s premierjem, ki mu skladno s poklicnimi merili mora slediti pogovor z opozicijo. To možnost so dobili tudi njegovi predhodniki," poudarjajo na Televiziji Slovenija.