Zaradi tehnične napake je bil predor Karavanke zaprt, nastal je zastoj. Foto: Televizija Slovenija/Marjeta Klemenc
Zaradi tehnične napake je bil predor Karavanke zaprt, nastal je zastoj. Foto: Televizija Slovenija/Marjeta Klemenc

Polna so bila tudi vsa počivališča na gorenjski avtocesti, izločalo se je tudi v Torovem. Voznike so pozivali, naj se ne odpravljajo proti Karavankam, saj so jih (pre)usmerjali tudi nazaj proti Ljubljani, in naj proti Avstriji uporabijo druge poti.

Gorenjski prometni policisti so že od jutra po spremenjeni dinamiki dela ter z oblikovanjem konvojev postopoma in varno zmanjševali petkilometrski zastoj, ki je nastal v jutranjem času pred preusmeritvijo vsega tovornega prometa na Šentilj. Konvoji so šli organizirano in s spremstvom skozi predor, v njih pa so bila izključno tovorna vozila, ki so pred preusmeritvijo 'ostala' na tem delu avtoceste, so pozneje sporočili s kranjske policijske uprave.

Policiji so pomagali Darsovi cestninski nadzorniki in gasilci.

Kaj se je zgodilo?

Nekaj več informacij je za TV Slovenija podal Marjan Levstek iz avtocestne baze na Hrušici.

"Ob 1.10 sta ‒ kot rečemo v žargonu ‒ padla oba strežnika, ki nadzorujeta dogajanje v predoru Karavanke. Obe nadzorni središči, tako na Hrušici kot v Celovcu, sta ostali brez povezave. Zgodilo se je na avstrijski strani, tako da ASFiNAG-ovi strokovnjaki in pogodbeni strokovnjaki, ki skrbijo za delovanje teh sistemov, napako odpravljajo. Do kdaj jo bodo lahko odpravili, ne vemo ne mi ne oni. Na Gorenjskem je gneča, je pa stanje obvladljivo."

Okvara računalnika zaprla predor Karavanke