Foto: Radio Slovenija
Foto: Radio Slovenija

Informativni pogovor je trajal nekaj manj kot uro, policista pa so med drugim zanimali kompenzacijski dogovori tudi z drugimi mediji, v okviru katerih STA oglašuje svoje storitve, saj Dnevnik ni edini, s katerim STA sodeluje na takšen način.

Kot so povedali v trženju STA-ja, sta bila policista, ki sta imela s seboj tudi kopijo pogodbe, označeno z žigom poslovna tajnost, korektna, STA pa da zaupa v policijski postopek.

"Gre torej za klasične kompenzacijske pogodbe, vsaka objava oglasa pa je cenovno ovrednotena," so povedali v trženju STA-ja, v katerem so poudarili, da so oglasi vezani izključno na tržno dejavnost agencije, ki je trenutno tudi edini vir prihodkov agencije, glede na to, da vlada letos v nasprotju z zakonom ne plačuje javne službe, ki jo opravlja STA.

Policista sta sicer, kot so povedali na STA-ju, pojasnila, da zbirata informacije na podlagi dveh prijav: prijave nadzornika STA-ja Radovana Cerjaka zaradi suma oškodovanja STA-ja zaradi kompenzacijske pogodbe, pa tudi anonimne prijave proti Cerjaku, da je kopijo pogodbe, označeno kot poslovna skrivnost, nepooblaščeno odnesel s seje nadzornega sveta.

Na podlagi zbranih informacij naj bi o nadaljnjem postopku ali njegovi ustavitvi odločilo specializirano državno tožilstvo.

Maja so policisti NPU-ja glede omenjene pogodbe obiskali tudi oglasni oddelek Dnevnika.