Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS

Sovražni govor je treba pregnati z vseh komunikacijskih kanalov in platform in tudi iz državnega zbora, je poudaril premier Golob. V posebni akcijski skupini bodo predstavniki vseh ministrstev, o čemer je že potekala krajša razprava na vladi, delo skupine pa bodo koordinirali iz kabineta predsednika vlade, je povedal Golob.

Sorodna novica "Na Twitterju in na drugih omrežjih je postalo normalno biti agresiven"

"Naloga posebne skupine bo, da na podlagi pozitivnih praks iz tujine najdemo načine, kako sovražni govor izženemo z vseh komunikacijskih kanalov in platform. Začeli bomo v uveljavljenih medijih, ker zakonodaja na tem področju že obstaja in ni potrebe, da bi izumljali kar koli novega, moramo pa biti pri tem dosledni. Pozneje bomo delovanje razširili tudi na družbena omrežja, ki so največkrat vir največjih zlorab oz. sovraštva, in žal se to že pozna v družbi. Sovraštvo, ki je danes prisotno v virtualnem prostoru, se žal širi v fizični prostor," je poudaril.

Predsednik vlade je poudaril, da se mu zdi nepredstavljivo, da se odrasli moški spravi na mlajšo žensko. Meni, da je to dovolj dober pokazatelj, da so stvari pri sovražnem govoru ušle izpod nadzora.

Dodatno težavo Golob vidi v tem, da kar velik del poklicnih politikov dejavno sodeluje pri širjenju sovražnega govora. To vprašanje bo treba obravnavati v državnem zboru in v vseh mogočih sferah in platformah, je izpostavil Golob.