Poslanec je na javnost pred kratkim naslovil pismo, v katerem je napovedal možnost gladovne stavke. Foto: MMC RTV SLO
Poslanec je na javnost pred kratkim naslovil pismo, v katerem je napovedal možnost gladovne stavke. Foto: MMC RTV SLO

Poslančev odvetnik Dejan Marković še ni vedel povedati, za koliko časa je njegovi stranki pripor podaljšan, saj sklepa sodišča še ni prejel. Prijatelj je sklep dobil v soboto pozno zvečer, torej malo pred tistim, ko bi se mu pripor moral izteči. Marković je že napovedal pritožbo na odločbo sodišča.

Prijatelj je v priporu že od 13. marca, prejšnji teden pa je tožilstvo koprskemu okrožnemu sodišču izročilo tudi obtožnico, ki mu očita kaznivi dejanji izsiljevanja in samovoljnosti pri poskusu izterjave dolga.

Kriminalisti so Prijatelja namreč prijeli 9. marca v trenutku, ko mu je novogoriški podjetnik Marjan Mikuž izročil več kot 300.000 evrov. Posel naj bi bil povezan s prodajo zemljišča na Orleški gmajni pri Sežani za logistični center Luke Koper. Preiskavo je nato tožilstvo razširilo še na nekatere druge posle. Kot kaznivo dejanje samovoljnosti je namreč označilo poskus izterjave denarja od direktorice lokalne televizijske hiše Vitel iz Dornberka in še drugo podobno dejanje; kot navajajo Primorske novice, naj bi šlo za dogajanje med poslancem in štajerskim podjetnikom.