Če se ne bo smela vrniti v Sarajevo, naj bi Nataša Vodušek tožila državo. Foto: MMC RTV SLO
Če se ne bo smela vrniti v Sarajevo, naj bi Nataša Vodušek tožila državo. Foto: MMC RTV SLO

Pravosodno ministrstvo BiH-a je na slovensko pravosodno ministrstvo poslalo dokumentacijo v zvezi s prometno nesrečo Nataše Vodušek, s prošnjo, da se jo posreduje pristojnemu slovenskemu organu. Pravosodno ministrstvo je tako dokumentacijo že poslalo na državno tožilstvo.

Ker pa ministrstvo za pravosodje tukaj nastopa le kot posrednik in ni pristojno za vsebinsko obravnavo dokumentacije, o njej tudi ne dajejo komentarjev.

Iz vrhovnega državnega tožilstva so sporočili, da dokumentacije niso prejeli, na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu pa so dejali, da lahko odgovore prejmemo šele jutri.

Omenjena prometna nesreča se je zgodila 13. oktobra v Sarajevu, kjer je Voduškova tudi veleposlanica. Voduškova naj bi s službenim vozilom trčila v drugo vozilo. Moški za volanom drugega avtomobila se je v nesreči hudo poškodoval. Nataši Vodušek so naredili tudi preizkus alkoholiziranosti. Po navedbah tožilstva je bila veleposlanica vinjena, sama to zanika, obenem pa jo ščiti tudi diplomatska imuniteta.

Voduškovo so z zunanjega ministrstva poklicali na pogovor in ji prepovedali vrnitev v BiH. Če se veleposlanica ne bo smela vrniti v Sarajevo, naj bi tožila državo, poročajo mediji.

S. Z.