V Soboto je Slovenijo zapustilo 5.631 prebežnikov. Foto: Reuters
V Soboto je Slovenijo zapustilo 5.631 prebežnikov. Foto: Reuters
Prebežniki
Avstrija je v soboto prevzela več tisoč prebežnikov. Foto: Reuters

Prebežnike z vlaki vozijo v nastanitvene centre po državi. Iz Dobove je odpeljal izredni potniški vlak in preko Jesenic v Avstrijo prepeljal 600 v Sloveniji že evidentiranih migrantov. Prevoz je potekal ‎v organiziranem spremstvu policije z vednostjo in odobritvijo avstrijskih varnostnih organov o njihovem sprejetju, so sporočili iz policije.

Na Šentilj je 40 prebežnikov z avtobusom prišlo iz Središča ob Dravi, 400 ji je iz Dobove pripeljal vlak, 500 pa jih je z 10 avtobusi prišlo iz Brežic, so sporočili s PU Maribor.

V tretji današnji skupini je v Rigonce prišlo okoli 1.400 prebežnikov, tej je kmalu sledila nova skupina prebežnikov.

Od pretekle sobote je v Slovenijo prišlo več kot 56.000 prebežnikov, iz nje jih je v Avstrijo odšlo 31.000. V petek in v prvih urah današnjega dne je samo v Rigoncah skupno v državo vstopilo okoli 13.000 prebežnikov.

Medtem v državo prihajajo novi prebežniki, največ jih je na območju Rigonc, kamor prihajajo nove skupine prebežnikov, je poročal MMC-jev novinar Aljoša Masten.

Spor med prebežniki v Brežicah
V nastanitvenem centru v Brežicah je prišlo do spora in fizičnega obračunavanja med dvema skupinama prebežnikov, pri čemer je posredovala policija, ki je uporabila plinski razpršilec. Poškodovane v pretepu so oskrbeli reševalci, po prvih podatkih naj bi šlo za lažje poškodbe.