"Ne-protestni žogobrc" so petkovi protestniki poimenovali današnjo akcijo na Trgu republike. Foto: BoBo

Na Trgu republike v Ljubljani so se znova zbrali petkovi protestniki, ki so izrazili nestrinjanje z ravnanji aktualne vlade, ki si še naprej na vso moč prizadeva preganjati protestnice in protestnike ter pod pretvezo zdravstvenih ukrepov izvaja politično motivirano policijsko represijo.

Kot so zapisali predstavniki Protestne ljudske skupščine, so bili tem dejanjem priča večino petkov do zdaj, nazadnje v ponedeljek, ko je v času razprave o konstruktivni nezaupnici po njihovih navedbah policija kaznovala starejšo gospo, ki se je povsem mirno in na razdalji sprehajala po Trgu republike. Ker jim ni predložila osebnega dokumenta, pa so jo "nasilno zvlekli v marico in odpeljali na policijsko postajo". "V Belorusiji in Rusiji protestnike pretepejo in za nekaj dni zaprejo. Pri nas ustrahujejo z druge vrste nasiljem: gospa je za svoj sprehod (brez transparenta in z masko na obrazu) dobila več kot 750 evrov kazni, kar je po vsej verjetnosti več od njene mesečne pokojnine. Druga oblika, enako nasilje," so poudarili.

Danes pa so z vzdrževanjem varnostne razdalje in nošenjem mask brcali žoge in s svojo prisotnostjo aktualni vladi znova sporočali, da se ne pustijo ustaviti, zastrašiti ali utišati.