Prvega dojenčka v Sloveniji v letu 2011 so povili v ptujski splošni bolnišnici. Foto: MMC RTV SLO
Prvega dojenčka v Sloveniji v letu 2011 so povili v ptujski splošni bolnišnici. Foto: MMC RTV SLO
V novem letu smo

Predsednik republike Danilo Türk je mami prve novorojenke v letu 2011 Vesni Titan čestital z besedami: "Sreča pride tiho in nevsiljivo v naša bitja. Začutimo jo kot topel stisk roke, nežen dotik, kot smeh življenja. Otroci pa nas še prav posebej osrečujejo in bogatijo s svojo iskrenostjo, vedoželjnostjo, igrivostjo in radoživostjo. Želim vam veliko lepih, skupnih in nepozabnih trenutkov, mali deklici pa najlepše ter brezskrbno otroštvo. Naj vas vse spremlja sreča v življenju!"

Zadnje rojstvo v preteklem letu so tri minute pred polnočjo pričakali v Kranju, kjer so prav tako povili deklico, težko 3.885 gramov.

V ljubljanski porodnišnici so se v prvih dvanajstih urah novega leta rodili štirje otroci. Za MMC so pojasnili, da je bil prvi med njimi 2.585 gramov težek deček, in sicer ob 1.20. Zadnji dojenček v letu 2010 pa se je v Ljubljani rodil ob 22.54, prav tako deček, težak 3.590 gramov.

Kangler prvi dan novega leta obiskal novorojenčke
Tako kot prejšnja leta je mariborski župan Franc Kangler prvi dan novega leta obiskal dežurne službe v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Najprej se je ustavil v porodnišnici, kjer je pozdravil novorojenko Gabrijelo, ki se je 14 minut po polnoči rodila mamici Vesni Adam iz Oplotnice.

Materi prvorojenega otroka v letu 2011 v mariborski porodnišnici je župan izročil šopek cvetja in denarni bon kot posebno darilo Mestne občine Maribor. Deklica je ob rojstvu tehtala 3.550 gramov in merila 49 centimetrov. Ob bolniški postelji sta jo prvi dan obiskala tudi oče in triletni bratec. Preteklo noč, natančneje okoli 4. ure, se je v mariborski bolnišnici rodil še en otrok. V času županovega obiska pa sta bili v porodni sobi še dve mamici.

V novem letu smo