Primc je državljane povabil, naj se ponosno udeležijo referenduma in oddajo glas proti posvojitvam otrok v razmerje dveh moških, dveh žensk, dveh transseksualcev. Foto: BoBo
Primc je državljane povabil, naj se ponosno udeležijo referenduma in oddajo glas proti posvojitvam otrok v razmerje dveh moških, dveh žensk, dveh transseksualcev. Foto: BoBo

Pred pripravo novega zakona se bodo poskušali uskladiti z organizacijami homoseksualnih aktivistov, je napovedal sovoditelj Koalicije Za otroke Gre! Aleš Primc. Poslanskim skupinam bodo predlagali, da predlog zakona posvojijo in ga vložijo v parlamentarni postopek, sicer ga bodo sami vložili s podpisi državljanov. V koaliciji se sicer po Primčevih besedah ne ukvarjajo s tem, kako bodo postopali ob morebitni uveljavitvi novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih na referendumu, saj so prepričani o nasprotnem.
Sovoditeljica Metka Zevnik je kampanjo označila za bogato, kar zadeva njihova srečanja z državljani. Kritična pa je do poročanja medijev, ki je po njenih ocenah zelo enostransko. Izpostavila je tudi organizacijo soočenja na RTV Slovenija. "Srečujemo se s homolobijem, ki vse tiste, ki smo proti noveli, smeši tudi po spletu," je dejala in opozorila, da ti lobiji izkazujejo svojo nestrpnost, ki jo sicer očitajo nasprotnikom novele. Omenila je umetnike, ki so se izpostavili proti noveli in bili po njenih besedah napadeni. "Ljudje v Sloveniji so zastrašeni. To me zelo skrbi, ker vem, kaj se dogaja tudi v drugih državah. Danes nas napadajo in smešijo, jutri nas bodo kaznovali, zapirali," je dejala.

O strahu govorijo tudi podporniki novele, a Zevnikova odgovarja, da jim to očitajo zato, da bi nasprotnike novele prikazali kot sovražne in homofobne. Ob tem poudarja, da nikogar ne preganjajo in ne diskriminirajo, pač pa poudarjajo, da jim gre za otroke, in se borijo, da ima vsak mater in očeta. Zevnikova je še pojasnila, da je v koalicijo vstopila kot predsednica Združenja starih staršev Slovenije, zato podpornikom novele očita, da so stare starše iz zakonodaje izpustili. A se bo, kot napoveduje, dokler bo zmogla, borila za to, da bodo starši starši prišli v slovensko zakonodajo.